Els socialistes de Deltebre concorreran a les municipals amb la marca ‘Compromís d’Esquerres’

Sofia Cabanes
11 de març del 2015
Actualitzat a les 18:36h
José Emilio Bertomeu, avui a la roda de premsa, tornarà a repetir com a cap de llista.
José Emilio Bertomeu, avui a la roda de premsa, tornarà a repetir com a cap de llista. | Sofia Cabanes

Els socialistes de Deltebre renunciaran finalment a presentar-se amb les sigles del PSC i ho faran sota la marca local Compromís d’Esquerres - Socialistes de Deltebre. Així ho ha anunciat este migdia, després de setmanes d’especulacions –i ofertes diverses sobre la taula-, José Emilio Bertomeu, que tornarà a repetir com a cap de llista. “Hem tingut discrepàncies importants amb el nostre partit en referència al dret de decidir com a ciutadans el futur polític de Catalunya. A nivell intern hem rebut el suport dels companys en el nostre posicionament i per això sento orgull d’haver estat el passat 9N al costat dels veïns i veïnes de Deltebre en l’exercici d’un dret democràtic”, ha explicat el candidat.

La nova marca socialista de Deltebre, no suposa, però, un trencament amb el PSC. De fet, pel que fa al Consell Comarcal i la Diputació, els vots obtinguts per Compromís d’Esquerres a Deltebre sumaran al partit liderat per Miquel Iceta. “El PSC és el partit amb els qual ens vam presentar ara fa 4 anys, un partit en el qual la majoria dels que estem aquí hem estat des dels inicis i el que no volíem fer tampoc és renunciar a estes sigles”, ha reconegut Bertomeu. Tot i que, segons ha dixat palès, les discrepàncies viscudes no feien viable presentar-se amb les sigles del PSC. Segons el flamant cap de llista, l’objectiu “és aglutinar gent socialista i molta més gent que pensa com nosaltres i que no se senten a gust amb les sigles del PSC”.

Tot i que no ha detallat encara quines seran les persones que l’acompanyaran a la llista, sí que ha deixat clar que tornarà a confiar amb Joan Alginet -un dels que ja va abandonar la militància del partit arran de la crisi interna i que s’ha mostrat proper al moviment Avancem, com a mà dreta. “No entendria un Compromís d’Esquerres a Deltebre sense Joan Alginet al costat meu”, ha afirmat.

Si no hi ha sorpreses d’última hora, Bertomeu s’enfrontarà en els propers comicis locals amb els mateixos caps de llista amb què ja ho va fer al 2011: Gervasi Aspa a ERC, Lluís Soler a CiU i Juan Bertomeu al PP. En este sentit, la novetat més significativa arribarà de la mà de la CUP, que este dissabte 14 presentarà en societat la seua candidatura.

Pel que fa a la possibilitat de repetir, passats els comicis, un pacte de Govern amb ERC, Bertomeu no s’ha volgut mullar: “Nosaltres ens presentem per aconseguir la majoria absoluta a l’Ajuntament de Deltebre”.  “A partir d’aquí el dia 24 ens asseurem i parlarem”, ha sentenciat.

En l’acte de presentació del partit, també ha donat a conèixer la posada en funcionament de la seva pàgina web (www.joseemilioalcalde.cat) i de les seues xarxes socials.