ICV-ET porta l'Ajuntament de Tortosa a l’Oficina Antifrau per no reclamar indemnització per les piscines

Sílvia Berbís
11 de març del 2015
Actualitzat a les 17:46h
Els membres d'ICV-ET en la roda de premsa d'este migdia davant les piscines enderrocades.
Els membres d'ICV-ET en la roda de premsa d'este migdia davant les piscines enderrocades. | Sílvia Berbís

El grup municipal d’ICV-ET a Tortosa denunciarà esta setmana l’Ajuntament davant l’Oficina Antifrau per demanar que investigue presumptes irregularitats, com ara malversació de fons públics, en la resolució del contracte amb l’empresa adjudicatària de les obres de les piscines municipals. El portaveu ecosocialista Jordi Jordan, un cop els serveis jurídics de la formació han acabat d’estudiar el cas que se’ls va traslladar, demana ara que s’investigue fins a quin punt pot ser constitutiu de delicte el fet que l’Ajuntament resolgués el contracte amb l’empresa Quator sense demanar indemnitzacions per incompliment de contracte. “En cas que l’Oficina Antifrau observe indicis d’irregularitats, com els observem nosaltres, demanem que ho porte a la Fiscalia o a la instància judicial pertinent”, ha afirmat Jordan.

“No volem donar una xifra de la quantitat que l’Ajuntament va denunciar a reclamar, però la penalització havia de ser en tot cas multimilionària, donat que, tal com estava estipulat en el contracte, si l’empresa aturava les obres entre 30 i 60 dies, havia de pagar 3.000 euros diaris a l’Ajuntament, si aturava entre 60 i 90 dies, 5.000 diaris, i a partir de 90 dies, 10.000 diaris”, ha concretat el regidor.

El representant d’ICV-ET ha explicat que “per a nosaltres va ser una sorpresa que ara fa un any l’Ajuntament resolgués el contracte acceptant la renuncia i dixés marxar l’empresa que al·legava crisi econòmica sense més, una decisió incomprensible perquè no hi ha cap clàusula que lligués de mans l’Ajuntament i no s’entén que l’equip de Govern de CiU no haja defensat els interessos de la ciutadania”.

Jordan ha recordat que el seu grup, com també el PSC i ERC, van presentar fa un any recursos de reposició contra els acords de resoldre els contractes de les piscines i també de la zona blava, amb la mateixa empresa, recursos que van ser desestimats. “Aleshores ja vam anunciar que estudiariem accions legals i ara, després d’haver-ho analitzat a fons, acudim a l’Oficina Antifrau”. També ha afegit que no presenten denúncia davant els estaments judicials directament per motius de costos. Jordan ha convidat la resta de grups de l’oposició a actuar per tal que este cas, que ha titllat d'"escàndol polític i de "nyap legal", que quede així i finalment ha negat que eventuals accions judicials puguen interferir en el desenvolupament futur del projecte de construcció d'unes piscines municipals. "Això és una excusa del govern municipal sense cap fonament", ha dit.