Els pantans de l'Ebre reduixen el cabal de sortida per davall dels 1.500 m3/seg

Protecció Civil desactiva l'alerta del pla INUNCAT

Redacció
10 de març del 2015
Actualitzat a les 15:32h
El pantà de Mequinensa ha arribat al límit de la seua capacitat.
El pantà de Mequinensa ha arribat al límit de la seua capacitat. | Cedida

Tot i que diumenge en una nota de premsa Protecció Civil informava que esta la setmana se seguirien desembassant 1.800 m3/seg. dels pantans que determinen el cabal de l’Ebre en el seu tram final, ahir dilluns ja es va reduir el cabal de sortida, i avui encara més, de manera que Mequinensa, Riba-roja i Flix ja tenen valors inferiors a 1.500 m3/seg., segons Protecció Civil.
Així, de Mequinensa surten 1.350 m3/seg., i de Riba-roja i Flix 1.450 m3/s., de manera que s’ha desactivat este matí l’alerta del pla INUNCAT , tot i que es mantenen algunes inundacions sobretot en terrenys agrícoles i accessos a la llera. Per este motiu, cal mantindré precaució a l‘hora d’apropar-se a la llera.

El Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT ha consultat este matí als municipis aigües avall de l’embassament de Riba-Roja, i “la gran majoria han informat que han percebut un descens del cabal d'entre 50 i 30 centímetres”, informa.  Des del CECAT es manté el seguiment dels cabals de desembassament i del riu Ebre, atès que tot i el descens de les últimes hores encara no s’han normalitzat definitivament.

Les dades actuals de cabals i nivells són: Ascó a 1.619 m3/seg. i 4’92 m d’alçada; Tortosa a 1.649 m3/seg. i 5’15 m d’alçada. Mequinensa ja està al 97% de capacitat, Riba-roja al 96% i Flix al 89%.