Prat de Comte rep un allau de peticions de famílies amb nens interessades en instal·lar-se al poble

L’Ajuntament dona facilitats a les persones amb fills en edat escolar per evitar tancar l’escola | Entre altres, oferix la gestió de l’alberg i cases amb lloguer barat i cedix finques municipals

Redacció
06 de març del 2015
Actualitzat el 07 de març a les 14:21h
Prat de Comte té una població de 170 habitants.
Prat de Comte té una població de 170 habitants. | Ajuntament de Prat de Comte

Els telèfons de la centraleta de l’Ajuntament de Prat de Comte treuen fum des que esta setmana, La Vanguardia i TV3 fessen públiques les facilitats que ha decidit donar el Consistori a les famílies amb fills disposades a instal·lar-se a viure en este petit poble de 170 habitants. Uns avantatges que pretenen rebre prous xiquets i xiquetes per tal que l’escola, a punt de tancar si no augmenta l’alumnat, haja de dixar de donar servei en un any. La regressió poblacional, unida a les polítiques de reducció de costos, ja han provocat el tancament de l’oficina bancària que hi havia al poble, i la disminució horària d’atenció al consultori mèdic.

Així que l’Ajuntament, fa uns dies, va optar per fer una crida dirigida a aquells que poden fins i tot millorar la seua situació actual si es traslladen a aquest reducte rural envoltat de muntanyes i natura. Les propostes? Optar a gestionar l’alberg, una tasca que actualment està vacant, també gestionar el punt d’informació del parc natural, cultivar algunes finques municipals , portar també la botigueta de l’aiguardent, i a més viure en alguna casa desocupada amb lloguers per sota dels 200 euros.

La proposta ha resultat més que atractiva a moltes famílies amb fills en edat escolar, vista la reacció ciutadana, que a més de fer sonar insistentment els telèfons municipals, també ha col·lapsat els correus electrònics.

Tant ha estat l’èxit de peticions d’informació, que l’Ajuntament ha emès un comunicat a través del seu facebook, per puntualitzar quina és la seua oferta:  “L'Ajuntament de Prat de Comte ha tret a concurs la gestió de l'alberg municipal (les bases, aquí). En cap cas es preveu contractar treballadors. Un dels criteris de valoració que puntua favorablement és que les persones que es presentin tinguin fills en edat escolar.”, explica, i continua explicant que “oferim la gestió de l'alberg, donarem facilitats per accedir a habitatges i cedim camps de conreu”.

Els interessants en rebre informació poden inscriure's a n’este formulari. El termini de sol·licituds per accedir a la sessió informativa finalitzarà el proper dilluns 9 de març a les 15h.