El castell d'Ascó recuperarà la torre en els propers mesos

Adjudicada la reconstrucció per 250.000 euros.

Redacció
06 de març del 2015
Actualitzat a les 16:06h
L'Ajuntament d'Ascó va adquirir el castell l'any 2013.
L'Ajuntament d'Ascó va adquirir el castell l'any 2013. | ascoturisme.com

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Ascó va aprovar ahir adjudicar a l'empresa Recop, Restauracions Arquitectòniques S.L.U. la reconstrucció de la torre del castell, també coneguda popularment com ‘garita’. L’adjudicació s’ha fet per un import de 250.588 euros més IVA i la reforma es durà a terme d'acord amb imatges fotogràfiques que es conserven de la dècada de 1870.

Malgrat que la torre és l'element del castell d’Ascó que ha arribat als nostres dies més ben conservat, actualment només disposa de dos de les quatre parets i presenta un risc de degradació que l'Ajuntament ja va afrontar la passada primavera instal·lant-hi puntals per reforçar la seua integritat.

Els treballs, que començaran en els propers dies, serviran també per tirar endavant una nova actuació arqueològica. En concret, els treballs se centraran en intentar localitzar la possible entrada principal de la fortalesa.

Esta actuació, que té un termini d'execució de sis mesos a partir de l'inici dels treballs, tindrà lloc aproximadament un any després de les excavacions arqueològiques que van fer aflorar elements templers que havien quedat colgats sota la runa amb el pas del temps.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Ascó va adquirir el castell l’any 2013. La primera actuació arqueològica va tenir lloc la primavera de l’any passat i va servir per desenrunar entre 1 i 6 metres de profunditat, deixant a la vista un carrer empedrat amb còdols i diverses estructures d’emmagatzemament.