L’Agència de Salut Pública a les TE forma voluntaris d’entitats socials en seguretat alimentària

Redacció
02 de març del 2015
Actualitzat a les 20:13h
Una de les sessions de formació que s'han dut a terme a diversos municipis de les TE.
Una de les sessions de formació que s'han dut a terme a diversos municipis de les TE. | Govern de la Generalitat

L’Agència de Salut Pública de Catalunya a les Terres de l’Ebre ha impartit formació en matèria de seguretat alimentària a voluntaris de diverses entitats socials del territori, fruit del conveni de col·laboració signat entre la conselleria de Salut de la Generalitat y la presidenta de Càritas de Catalunya, Carme Borbonès, en matèria d’informació, aprofitament i seguretat dels aliments.

Durant el mes de febrer de 2015, tècnics dels Servei Regional de l’Agència de Salut Pública de Catalunya a les Terres de l’Ebre han impartit sis sessions formatives en matèria de seguretat alimentària a l’Ampolla, Tortosa, Móra d’Ebre, Gandesa, Amposta i Alcanar. El nombre de voluntaris que hi han participat ha estat de 168, pertanyents a Càritas, però també a altres organitzacions del tercer sector.

Estes sessions han consistit en una xerrada en què s’han explicat aspectes de seguretat alimentària imprescindibles per a la manipulació, distribució, conservació o acceptació d’aliments que els voluntaris han de conèixer. Els principals aspectes tractats han estat la data de caducitat i la data de consum preferents dels aliments, les condicions d’acceptació i conservació dels aliments, la refrigeració, la manipulació i la contaminació dels aliments i els criteris per rebutjar donacions o per detectar aliments sense garanties de seguretat alimentària.