Aprovat definitivament el pressupost de Deltebre

ERC, PSC i PP desestimen les al·legacions de la CUP

Redacció
18 de febrer del 2015
Actualitzat a les 10:53h
La sessió extraordinària i urgent de Ple a l’Ajuntament de Deltebre celebrat este dimarts, va aprovar definitivament el Pressupost i plantilla del 2015, amb els vots a favor d’ERC, PSC, PP i l’abstenció de CiU. ERC, PSC i PP també van desestimar les al.legacions presentades per la CUP Deltebre.

L’Alcalde de Deltebre, José Emilio Bertomeu, explicava que segons l’informe de secretaria i el serveis jurídics “les al.legacions no tenen fonament tècnic legal ni s’adeqüen a la llei d’hisenda local”.

El portaveu de CiU, Lluís Soler, per la seua banda, manifestava: “hem tingut un ple per desestimar amb els vots a favor del tripartit encobert, ERC-PSC-PP, les al.legacions que ahir ens van fer arribar. Sense debatre, sense cap argument, i sense respecte per part del primer tinent d’Alcalde, sense cartera, Gervasi Aspa”.

Finalment el portaveu del PP, Tomàs Castells, defensava el seu vot a favor a l'aprovació defintiva dels pressupostos. Segons Castells, “els pressupostos d’enguany s’ajusten a la realitat i les al.legacions de la CUP tenen més a veure amb l’acció política que cadascú aplicaría d’una manera diferent”.

En un comunicat remès als mitjans, la CUP Deltebre lamentava que les al·legacions no fossen debatudes i "per tant la població no ha pogut saber quines han estat les propostes de la CUP". Segons exposa la CUP el 8 d’abril de 2014 l’Ajuntament de Deltebre va respondre una instància presentada per la seua formació "on es demanava que l’ajuntament habilités una partida pressupostària destinada a la creació d’una línia d’ajudes per al pagament de les plusvàlues de les persones afectades per execucions hipotecàries. La resposta fou que lamentaven que no es podia incloure en els pressupostos de 2014 però que ho tindrien en compte per al 2015. Aquesta demanda no ha estat atesa", denuncien. 

El Ple també va aprovar, amb els vots a favor d’ERC, PSC i PP i l’abstenció de CiU, la proposta de zonificació escolar per al proper curs 2015-2016, per tal de presentar-la al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, que és qui ha d’autoritzar que la preinscripció per al proper curs es puga fer segons esta proposta.

La preinscripció per a P3 del proper curs d’educació infantil es farà a Deltebre d’acord amb la nova zonificació escolar, aprovada per la comunitat escolar i el ple de l’Ajuntament. El municipi s’ha dividit en 3 zones d’influència amb la finalitat d’apropar els centres al domicili familiar dels alumnes.