46 restaurants d'Alcanar, la Ràpita, l'Ampolla i l'Ametlla de Mar enceten divendres les Jornades de la Galera

Redacció
12 de febrer del 2015
Actualitzat a les 16:31h
Els restaurants han preparat menús gastronòmics amb la galera com a protagonista.
Els restaurants han preparat menús gastronòmics amb la galera com a protagonista. | http://www.terresdelebre.travel/jornadesgalera/

Quatre municipis mariners de les Terres de l’Ebre, Alcanar, La Ràpita, L’Ampolla i L’Ametlla de Mar s’han unit per promocionar conjuntament un dels productes estrella locals i de qualitat típics de la mar de l’Ebre, la galera. Ho faran a través de les Jornades de la Galera de les Terres de l’Ebre, una iniciativa que arriba a la segona edició a partir d’este divendres 13 de febrer i que es desenvoluparà fins al 8 de març. En este període es podran degustar a 46 restaurants dels quatre municipis menús gastronòmics que tenen la galera com a base dels plats, i on vins del territori com els de garnatxa blanca, de la DO Terra Alta, maridaran els múltiples àpats oferts. Les empreses turístiques oferixen paquets que combinen allotjament i activitats, a banda dels menús, per ampliar d’esta manera l’estada dels visitants al territori.

Entre les propostes que han preparat els establiments s’hi inclouen delícies culinàries com els raviolis de galera amb la seua salsa i bolets de temporada, galeres i carxofes als allets tendres, o púding de galeres, ceps i tòfona blanca, ostra del delta gratinada amb reducció de caldo de galera... tot plegat acompanyat de vins del territori com els garnatxa blanca, D.O Terra Alta.
La galera és un crustaci abundant en zones properes a deltes on les aigües són riques en nutrients i resulta una excel·lent font de proteïnes d’alta qualitat, vitamines i minerals. A diferència d’altres crustacis, la galera és baixa en calories i de fàcil digestió. A més a més, la seua carn és fina i gustosa, la qual cosa en facilita la seva preparació.

Encara que no és la primera vegada que s'organitzen les jornades, enguany s’ha apostat per unificar-les en una única data i sota el paraigua de la marca Terres de l’Ebre, fet que facilita la difusió d’este esdeveniment. En concret, esta iniciativa es promociona a tot el mercat català a través de diversos mitjans de comunicació tant escrits com digitals i radiofònics, amb la distribució de cartells i opuscles arreu del territori i amb la creació d'un micro-lloc web

De fet, les Jornades Gastronòmiques de la Galera ja es van presentar a la fira FITUR, a Madrid, a finals de gener, de la mà del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. Durant la presentació, a la que van assistir els alcaldes de les quatre poblacions, el president de la Diputació, Josep Poblet, va destacar que enguany "es fa un gran pas en l'aliança entre agents públics i privats del territori" per fer créixer encara més esta iniciativa. El pressupost de les Jornades Gastronòmiques de la Galera 2015 és més alt que mai, fruit de la unió d'esforços i del treball en xarxa per part dels quatre municipis participants i del Patronat de Turisme de la Diputació.