Citats a declarar 17 membres de la PAH per ocupar Catalunya Caixa a Amposta

Redacció
10 de febrer del 2015
Actualitzat el 11 de febrer a les 18:05h
La PAH ha exposat avui en una roda de premsa la citació judicial a disset dels seus membres.
La PAH ha exposat avui en una roda de premsa la citació judicial a disset dels seus membres. | PAH Ebre

Disset membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca a les Terres de l’Ebre han estat citats a declarar davant el jutjat d’Amposta arran d’una denúncia de Catalunya Caixa, segons ha fet públic esta tarda la PAH en una roda de premsa a Tortosa. Se’ls imputen nou delictes per l’ocupació de la sucursal de l’entitat bancària a la capital del Montsià el passat mes de novembre. La PAH Ebre i el Grup de Suport contra la Repressió de les Terres de l’Ebre han demanat a la ciutadania que se sume a les concentracions de suport que tindran lloc els pròxims 19, 20 i 25 de febrer al jutjat d'Amposta en solidaritat amb les disset persones citades.

Els dies 5, 6 i 7 de novembre la PAH va dur a terme una acció de protesta a la sucursal de Catalunya Caixa d’Amposta en suport d’un veí a qui, després de molts mesos de negociació, l’entitat negava un lloguer social. Per evitar que es quedés al carrer, atès que no pot fer front a un lloguer social i alhora satisfer les seues necessitats bàsiques amb els 426 euros que cobra, la PAH va decidir ocupar l’oficina i quedar-se a pernoctar.

“En cap moment Catalunya Caixa va col·laborar en la solució del cas, negant qualsevol oportunitat per negociar ni personal ni telefònicament amb la PAH, l’alcalde de la ciutat o la regidoria de Serveis Socials”, ha lamentat la PAH, que ha exposat la seua situació en una roda de premsa esta tarda a Tortosa. Els mossos van identificar 17 persones i van ordenar desallotjar l’entitat. Ara es veuen obligats a respondre de l’acte davant del jutge, que avaluarà si van cometre alguna acció delictiva. 

La PAH ha recordat que “Catalunya Caixa és una entitat rescatada amb diners públics, amb 12 mil milions d’euros, i venuda al BBVA per mil milions d’euros sense cap contraprestació social. Al contrari, pràctica desnonaments silenciosos. Actualment el veí afectat té casa perquè l’Administració ha complert el seu compromís, però si fos per Catalunya caixa estaria al carrer”.

Els portaveus de l’entitat han lamentat que “en comptes de donar contraprestacions a la ciutadania, Catalunya Caixa denuncie la PAH, col·lectiu que lluita pel dret a un habitatge digne i fa les funcions que hauria de fer l’Administració. A més a més, condemna ara a haver de fer front a unes despeses elevadíssimes per encarar un procés judicial absurd, pel simple fet de defensar el dret constitucional a l’habitatge”.