El Tribunal de Comptes remet a Fiscalia contractes de l’Hospital Comarcal d'Amposta

L'òrgan fiscalitzador afirma que "pot deduir-se l'existència de sospites de la comissió d'alguna infracció penal" en adjudicacions

Redacció
09 de febrer del 2015
Actualitzat a les 12:30h
Foto d'arxiu de l'entrada a l'Hospital Comarcal d'Amposta.
Foto d'arxiu de l'entrada a l'Hospital Comarcal d'Amposta. | S.C.

Foto d'arxiu de l'entrada a l'Hospital Comarcal d'Amposta. Foto: S.C.


Segons ha publicat El País, el Tribunal de Comptes ha enviat a fiscalia l'auditoria independent encarregada per l'Hospital Comarcal d'Amposta que ha detectat 4,1 milions d'euros en 16 adjudicacions realitzades durant l'any 2013 pel mateix Hospital que presumptament vulnerarien els procediments de la llei de contractació pública. També s'ha elevat a fiscalia l'adjudicació per part Fundació Privada de Serveis Socials del Montsià - FUSSMONT -empresa que depèn de l'Ajuntament i que presideix Manel Ferré- del servei de transport adaptat a Ambulàncies Baix Ebre per 141.000 euros.

ERC d'Amposta va remetre tota esta documentació al Tribunal de Comptes, que al seu torn, ha decidit desvincular-se de la investigació i traspassar-la a Fiscalia "per entendre que dels fets denunciats pot deduir-se l'existència de sospites de la comissió d'alguna infracció penal", segons la documentació a la qual ha tingut accés El País. 

Precisament este divendres la CUP Terres de l'Ebre va insistir a demanar responsabilitats polítiques als membres del Consell d'Administració de SAGESSA de les Terres de l'Ebre "per la manca de control en la gestió, que ha fet possible un presumpte malbaratament de diners públics en la gestió de la sanitat pública. I esta vegada especialment, a Manel Ferré, ja que com a president de l'Hospital Comarcal d'Amposta i el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), la seua tasca és la de controlar la gestió dels diners públics", van reclamar en una roda de premsa a les portes de l'Ajuntament d'Amposta.

Els contractes adjudicats suposadament de forma irregular abasten des del subministrament elèctric al manteniment de maquinària passant pel servei d'ajuda domiciliària o el de restauració. El Laboratori de Referència del Camp de Tarragona, S.L. va cobrar sense contracte 235.939€ de l'hospital per proves analítiques. També FUSSMONT va facturar el 2013 sense contracte a l'hospital 76.972€ (+IVA) pel servei d'ajuda a domicili. 

El mateix divendres, un comunicat penjat al seu perfil de Facebook, CiU Amposta va voler desmentir les afirmacions de la CUP i va subratllar que l'auditoria "va detectar els errors administratius que s'havien produït, donant tota la informació al consell d'administració. Esta informació es va transmetre als grups polítics amb la finalitat de donar la màxima transparència. Cal dir que, quan es van presentar les propostes al consell d'administració de l'Hospital per tal de subsanar els errors i ajustar els procediments al que mana la llei, ERC no va votar a favor de fer aquests canvis, s'hi va abstenir", afirma el comunicat.

CiU Amposta recorda que en el darrer de finals de gener es va aprovar amb els vots de l'equip de Govern encarregar una altra auditoria dels anys anteriors. "La voluntat és per davant de tot fer les coses ben fetes i ser transparents. Els resultats de la nova auditoria també es faran públics", subratllaven.