CiU rebutja les mesures d'ERC per millorar el servei sanitari a Tortosa

Els grups recriminen els republicans no haver traslladat les peticions als pressupostos de la Generalitat

Redacció
02 de febrer del 2015
Actualitzat a les 21:42h
Els vots de CiU han permès tombar este vespre la moció que havia presentat ERC per demanar un seguit de mesures per millorar l’atenció sanitària a la ciutat. Esquerra demanava recuperar serveis sanitaris que s’han perdut amb les retallades i reobrir llits i quiròfans a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Els grups que li han donat suport ho han fet recriminant ERC que no traslladés la demanda en forma d’esmena als pressupostos de la Generalitat i que hi vote a favor. CiU ha titllat la proposta de “demagògica”.

Concretament, la proposta de Josep Felip Monclús i Benet, portaveu del grup municipal d’ERC, reclama al departament de Salut la reobertura de llits i els quiròfans que ha tancat a l’HTVC, i la restitució dels torns de matí i de tarda que abans es prestaven al centre d’urgències d’atenció a primària al Cap del Temple. El seu tancament, ha exposat Monclús,  “ha provocat aglomeracions i col·lapse a Urgències de l’HTVC. També sol·licitava la moció que obre tan aviat com siga possible un laboratori d’hemodinàmica al servei de cardiologia de l’HTVC i mentre això no és produisca “augmenti els recursos humans, creant una plaça de metge especialista en cardiologia, i els recursos materials adquirint un ecocardiògraf.

Una altra de les peticions era que el servei de cuina de l’HTVC estiga en este hospital i no s’haja de servir els aliments tipus “càtering” i des de Tarragona. Així mateix, Monclús ha instat la Generalitat a tornar a ubicar la Gerència de Terres de l’Ebre a Tortosa, i no pas com ara que s’ha centralitzat a Tarragona.

A més de titllar el paquet de mesures de “demagògic”, CiU ha critica ERC de “no considerar-ho prioritari per posar-ho al pressupost de la Generalitat”, ha afirmat la portaveu Meritxell Roigé. ICV-ET hi ha votat a favor, com la resta de grups de l'oposició, tot i criticar este mateix fet. El portaveu d'Iniciativa, Jordi Jordan, ha anunciat que el seu grup parlamentari registrarà demà una moció al Parlament amb les mateixes peticions i ha demanat ERC que li done suport.

D’altra banda, CiU també ha rebutjat la moció presentada pel PSC de Tortosa sobre el servei d’hemodinàmica al Joan XXIII, tot al·legant que la petició arriba tard perquè les 24 hores de prestació de servei començaran el 16 de febrer.

Han estat tots els grups els que han votat contra la moció de PxC que proposava retirar la llicència d’obertura de la mesquita, expropiar el local i destinar-lo a una zona d’oci nocturn.