Comença la reforma del moll del dic de llevant al port de l’Ametlla de Mar

L’actuació tindrà un cost de 91.000 euros i un termini d’execució de dos mesos

Redacció
29 de gener del 2015
Actualitzat el 30 de gener a les 9:23h
La zona d'actuació, al dic de llevant del port de l'Ametlla de Mar.
La zona d'actuació, al dic de llevant del port de l'Ametlla de Mar. | Ports de la Generalitat

Esta setmana han començat els treballs de reforma del moll del dic de llevant del port de l’Ametlla de Mar, on s’amarra la flota pesquera d’arrossegament i les embarcacions tonyinaires. Les obres, per un import de 91.000 euros i un termini d’execució de dos mesos, condicionaran el moll i el vial per donar millor qualitat del servei als usuaris i optimitzar els recursos energètics, segons Ports de la Generalitat.

L’actuació comprèn la remodelació de la part frontal del moll, que té una longitud de 288 metres, la pavimentació d’una part del vial que va paral·lel al moll i la senyalització horitzontal i vertical. També es canviaran les defenses i els norais, així el moll es dotarà de 59 defenses i 35 norais per donar major servei d’atracament a les embarcacions. A més, s’instal·laran noves torretes de serveis d’aigua i electricitat, així com una nova xarxa d’enllumenat exterior que funcionarà amb sistemes de telegestió per impulsar l’estalvi energètic. “Esta actuació s’emmarca en la política mediambiental i de qualitat que l’Administració portuària du a terme per una millora contínua arreu dels ports gestionats”, assegura Ports.

Així mateix, es reordenarà l’accés per als ciutadans que va des del moll del dic de llevant a la zona de passeig de l’espatller, per tal d’impulsar la mobilitat i la integració del port amb el teixit urbà.