L’ICS destaca que l’Hospital de Tortosa reduïx les llistes d’espera de quiròfans

Segons les dades, un 98 % de les operacions tarden menys de sis mesos

Redacció
28 de gener del 2015
Actualitzat el 30 de gener a les 9:58h
L’obertura d’un quiròfan de tarda de dilluns a dijous han afavorit l’augment de l’activitat.
L’obertura d’un quiròfan de tarda de dilluns a dijous han afavorit l’augment de l’activitat. | ICS

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta tarda menys de sis mesos en operar els pacients en llista d’espera dels catorze procediments garantits pel CatSalut en un 98,3 % dels casos. El 59,2 % té una espera de zero a tres mesos, el 39,1 % de tres a sis mesos i l’1,7 % es troba entre els sis i els nou mesos. La millora organitzativa s’apunta com la causa que ha permès reduir un 4,4 % les llistes d’espera de les 14 operacions garantides, que són cataractes, varius, hèrnia inguinal, colecistectomia, artroscòpia, pròstata, canal carpiana, amígdales, circumcisió, pròtesi de genoll, pròtesi de maluc, histerectomia, quist pilonidal i reparació del dit del peu.

“Esta millora ha estat possible durant el 2014 gràcies a la implicació dels professionals en l’augment de l’activitat quirúrgica i la gestió de l’antiguitat dels pacients en llista, d’acord amb els objectius marcats pel departament de Salut i prioritzats per l’Institut Català de la Salut (ICS)”, ha apuntat l’ICS en una nota de premsa, on també informa que s’han avançat les intervencions d’aquells usuaris que feia més temps que es trobaven en espera, tenint en compte també els criteris clínics.

La reforma de l’àrea de cirurgia major ambulatòria (CMA), el passat mes de juny, i l’obertura d’un quiròfan de tarda de dilluns a dijous han afavorit l’augment de l’activitat quirúrgica de l’hospital. Este increment en el nombre de quiròfans en funcionament i la millora de l’eficiència, a més a més, “ha fet possible tancar el 2014 amb l’augment d’un 14,4 % de l’activitat quirúrgica global (14,2 % programada, 6,8 % urgent i 20,2 % cirurgia major ambulatòria), la qual cosa va suposar 600 operacions més respecte el 2013”, afegix l’ICS.

L’Hospital Verge de la Cinta porta a terme en un dia una mitjana de 17 intervencions quirúrgiques majors, 110 urgències, 577 consultes externes, 52 sessions d’hospital de dia i 45 altes.