Registrat un sisme de 2,4 graus davant del cap de Tortosa

El moviment sísmic ha tingut l’epicentre a 10 quilòmetres davant de l’illa de Buda, segons l’Institut Geològic de Catalunya

Redacció
27 de gener del 2015
Actualitzat a les 16:06h
Mapa de l'IGC amb el punt on s'ha produït l'epicentre del sisme.
Mapa de l'IGC amb el punt on s'ha produït l'epicentre del sisme. | IGC

Protecció Civil de la Generalitat ha informat que, d’acord amb les dades facilitades per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (IGC), a les 13.33 hores d’este migdia s’ha produït un sisme de magnitud 2,4 en l'escala Richter amb epicentre a 10 quilòmetres mar endins davant del cap de Tortosa, entre les comarques del Montsià i el Baix Ebre, davant de l'illa de Buda. No es té constància que l'haja percebut la població i no consta que haja causat danys personals ni materials. El telèfon d’emergències 112 no ha rebut trucades relacionades amb el sisme.

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat s'han realitzat trucades als municipis de la zona (Sant Jaume d’Enveja i Deltebre) per descartar que s'hi haguessen produït danys i s’ha fet arribar l’avís als organismes corresponents.

Si algun ciutadà ha notat el sisme, pot comunicar-ho a l’Institut Cartogràfic i Geològic (IGC) omplint el Qüestionari macrosísmic individual que trobarà al web de l'IGC.