Tortosa programa els dos primers certamens firals de l'any

Redacció
23 de gener del 2015
Actualitzat a les 12:55h
El calendari firal de Tortosa té programats els dos primers certamens de l’any. La primera cita serà TortosAntic, la 1a fira d'antiguitats (6, 7 i 8 de febrer), i la segona, la 4a edició de FESTAST, la fira alimentària de les Terres de l'Ebre, que tindrà lloc del 14 al 16 de març. El pavelló firal serà l'escenari d’estos dos certàmens firals especialitzats, que en el cas de FESTAST pretén la consolidació d'una trobada biennal que aspira a continuar creixent en expositors i visitants, mentre que TortosAntic s'estrena al municipi. El tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Emili Lehmann, i el director de Fira Tortosa, Ramon Ferrando, han presentat els detalls de les dos fires.

TortosAntic, la 1a fira d'antiguitats, reunirà 25 expositors, vinguts d'arreu de Catalunya i d'Espanya, per presentar l seua oferta a un certamen que “aspira a convertir-se en referent d'este sector al territori”, segons l’Ajuntament. 

Pel que fa a FESTAST, continua el model de dos dies (dissabte 14 i diumenge 15 de març) destinats al públic en general i un dia, dilluns 16, enfocat als professionals. El sector agroalimentari a les Terres de l'Ebre aprofita este certamen per presentar les seues novetats a la ciutadania i també als representants dels diferents nivells de la cadena de distribució. Fira Tortosa aspira a millorar els registres de la passada edició, que va assolir 70 expositors i més d'11.000 tastos. Els visitants podran trobar les últimes novetats de les denominacions d'origen del territori, comerços, restaurants, turisme gastronòmic, producció ecològica, accessoris d'alimentació, etc. L'horari de les dos jornades d'accés al públic general és de 11.30 a 22.30h.
L'entrada val 6 euros i inclou una copa, un tast de menjar i dos de beguda. Una vegada a l'interior, els visitants podran escollir entre un abonament amb 5 tiquets de beguda (5 euros), un de 3 tiquets de menjar (5 euros) o un de mixt amb 2 begudes i 2 menjars (6 euros).

L'Ajuntament de Tortosa, juntament amb Publicacions Sàpiens, han organitzat el Dia Cuina el dissabte 14 de març, que inclou demostracions de cuina, xerrades i diferents activitats a càrrec de reconeguts professionals de la gastronomia del país. Estes demostracions se centraran en la cuina de l'oli, de l'abadejo i sefardí. En paral·lel  a esta jornada divulgativa, Sàpiens i Fira Tortosa han convocat els blocaires gastronòmics més influents del país a FESTAST, per tal que coneguen la fira i en facen difusió entre els seus seguidors.