750 famílies reben el Tiquet Fresc i ajuts d’urgència social del Consell del Baix Ebre

Redacció
20 de gener del 2015
Actualitzat el 21 de gener a les 14:29h
El Consell Comarcal del Baix Ebre ha presentat les dades de valoració de la prestació del Tiquet Fresc i dels ajuts d’urgència social que anualment presta l’ens comarcal a les famílies més desafavorides de la comarca. Per una banda, i en relació al Tiquet Fresc, l’any 2014 el projecte ha ajudat 654 famílies, entre les quals s’han repartit 3.000 tiquets de consum a raó de 30.000 €. En relació amb els ajuts d’urgència social, s'han concedit a 104 famílies. En total, el valor econòmic de les prestacions ha ascendit fins a 25.841,08 €. La quantitat econòmica repartida en este cas es distribuïx en diferents aspectes com la manutenció, l’habitatge, el subministrament de llum i aigua, farmàcia, transport, material escolar, material ortopèdic, etc.

D’esta manera, entre les dos prestacions, enguany s’ha ajudat a més de 750 famílies del Baix Ebre. Unes xifres que, per al president de l’ens comarcal, Lluís Soler, posen de manifest que “al Consell Comarcal del Baix Ebre, i més en un moment com l’actual, treballem amb l’objectiu de donar resposta a les situacions urgents i bàsiques de subsistència que sofrixen les famílies de la comarca”.

Des de l’any 2012 fins a dia d’avui, l’ens comarcal ha atorgat 155.592 € dirigits a les urgències socials, ja siga mitjançant les prestacions que reben este nom  –finançades majoritàriament de forma concertada amb el departament de Benestar i Família de la Generalitat- o bé amb el projecte Tiquet Fresc. Un projecte, este últim, que naix durant l’actual mandat a partir dels recursos propis de l’ens comarcal originats “a partir de l’estalvi generat en la reducció de les despeses no productives com és el cas del subministrament de l’aigua, el telèfon, l’ electricitat, etc i l’aportació puntual, entre d’altres, de l’Obra Social de La Caixa”, explica el Consell en una nota de premsa. Estes ajudes es completen amb el banc d’excedents alimentaris que gestiona l’ens comarcal juntament amb els ajuntaments de la comarca i entitats socials.