Catorze restaurants de la Ribera d’Ebre obren dissabte les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa

Carme Ruscalleda serà la pregonera de la 12a Festa de la Clotxa que tindrà lloc a Tivissa el 22 de març

Redacció
14 de gener del 2015
Actualitzat a les 12:28h
Restauradors i organitzadors de les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa.
Restauradors i organitzadors de les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa. | Consell comarcal Ribera d'Ebre

Catorze restaurants de la Ribera d’Ebre participaran enguany a les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa, un dels esdeveniments culinaris destacats que es desenvolupen al llarg de l’any a les Terres de l’Ebre i que començaran el proper dissabte. A diferència de les edicions anteriors, enguany, i d’acord amb el sector, les Jornades comencen primer que la Festa de la Cotxa, que si fins ara en donava el treu de sortida, a partir d’enguany les clourà, segons ha explicat el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí. Així, la Festa de la Clotxa, de la Ribera d’Ebre, que enguany arriba a la seua 12a edició, tindrà lloc a Tivissa el diumenge 22 de març.

Els restaurants que participen en esta edició de les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa a la Ribera d’Ebre són Magda d’Ascó; El Casal i Yurate de Benissanet; Casa Castro de Flix; Pas de l’Ase de Garcia; Molí de Xim de Miravet; Pizzeria Carusso’s, La Creu, Le Loup i Piscolabis de Móra d’Ebre; Ferran, Heavens’s Door, i Can Secundino de Móra la Nova; i Missamaroi de Tivissa.

La presentació de les Jornades i la Festa s’ha dut a terme a l’església del Castell de Miravet i ha comptat amb la participació de Jordi Jardí; del regidor d’Ensenyament i Festes de l’Ajuntament de Miravet, Toni Llambrich; de l’adjunt a la direcció del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l’Ebre, Albert Folch; del secretari general de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la província de Tarragona, Francesc Vives; i de Joan Casanova, en representació dels restauradors de la comarca. També hi van assistir consellers comarcals, alcaldes i regidors de la comarca; representants de la Taula Comarcal de Turisme; i els catorze restauradors que participen en esta edició de les Jornades.

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha reiterat el compromís de l’ens “per dinamitzar més esta festa amb la implicació del sector de la restauració i del sector turístic”, i ha avançat que la pregonera de l’edició 2015 de la Festa de la Clotxa serà la cuinera Carme Ruscalleda, “la millor cuinera del món i una persona que transmet l’estima pel que fa”. Jardí ha destacat que s’ha escollit Ruscalleda per “donar la rellevància que és mereix la festa” i ha afegit l’agraïment de la institució comarcal a la seua disponibilitat per “ser present a la festa”.

Francesc Vives ha destacat que durant unes jornades tècniques celebrades fa un parell d’anys es va considerar que les jornades gastronòmiques i la festa de la Clotxa són un model positiu de com han de ser les jornades gastronòmiques, “amb la conjunció de públic i privat”. A més, Joan Casanova ha recordat els orígens de la Festa de la Clotxa “com a plat referent a la comarca” .

Per la seua part, Albert Folch ha “felicitat l’encert de la iniciativa” i ha recordat que la clotxa “és una icona que entronca amb el projecte de reserva de la Biosfera del territori”. “La clotxa és un menjar fet amb producte del territori i transmet cultura i tradició”, afirma.