Movem Tortosa dedicarà dissabte als drets socials la seua segona assemblea programàtica

Redacció
13 de gener del 2015
Actualitzat a les 16:46h
El Casal Tortosí de Tortosa acollirà este dissabte 17 de gener, a partir de les 10 hores, la segona de les assemblees que té previst fer Movem Tortosa de cara a preparar els eixos programàtics amb els que concórrer a les eleccions municipals del proper mes de maig. En este cas, l’assemblea girarà sobre els dret socials, i la plataforma ciutadana ha convidat tres ponents per exposar els seus punts de vista sobre la Joventut i la Infància a la ciutat; la pobresa, i la diversitat cultural a Tortosa, respectivament.

En el marc de l’assemblea, que serà introduïda pel portaveu Pere Cabanes, un altre dels membres fundadors del moviment a la ciutat, Paco Vallespí, presentarà el document Drets Socials Movem Tortosa, i tot seguit serà sotmès al debat de la gent que participe i s’obrirà a les aportacions que es facen.

Movem Tortosa sosté que des de la mobilització i les institucions cal donar un “gir total” a la situació creada arran de la crisi financera i especulativa iniciada l’any 2008 i la resposta neoliberal de les institucions europees, espanyoles i catalanes, “que afecten greument la ciutadania”, diu la plataforma ciutadana en n comunicat. De resultes del rescat bancari amb diners públics, les retallades de serveis, especialment la sanitat, l’educació i serveis socials, i les reformes contra els drets laborals, “estan generant una societat més pobra i més desigual”, lamenta. I en l’àmbit local, recorda que Tortosa no és cap excepció, al contrari, un dels exponents al país, degut al seu índex d’atur i pobresa, apunta. Movem Tortosa es presenta com a eina per fer-hi front i proposa la ciutadania actuar per defensar els drets socials, participant per tal que l’Ajuntament s’implique en les seues premisses.