CiU d’Amposta s’empara en les instruccions de la Diputació per avalar la relació de llocs de treball

CiU acusa ERC i el PSC de “manipular la realitat” amb els seus arguments per denunciar l’aprovació del catàleg

Sílvia Berbís
13 de gener del 2015
Actualitzat a les 12:52h
Isabel Ferré, Manel Ferré i Antoni Obalat, en la roda de premsa d'este matí.
Isabel Ferré, Manel Ferré i Antoni Obalat, en la roda de premsa d'este matí. | Sílvia Berbís

El Govern municipal d’Amposta s’empara en l’informe redactat per la Diputació de Tarragona per avalar la nova relació de llocs de treball aprobada el desembre passat, malgrat l’existència d’un altre informe, en este cas elaborat per la secretària i la interventora municipis, que planteja tot un conjunt “d’observacions” al document que permet l'ordenació del personal funcionari, laboral i eventual, d'acord a les necessitats dels serveis. El govern ampostí ha respost avui en una roda de premsa encapçalada per l’alcalde els arguments aportats per ERC i el PSC contraris a l’aprovació del catàleg, alguns fonamentats en l’informe de secretaria i intervenció i altres “falsos”, segons ha criticat Manel Ferré, que ha acusat els dos partits de l’oposició de “manipular la realitat”.

Ferré ha explicat que l’informe de secretaria i intervenció municipal va ser traslladat als redactors del catàleg, de la Diputació, a principis de desembre, i ha apuntat que aquests van donar resposta a “tots i cadascun dels punts plantejats”, per bé que en l’informe final, les funcionàries de l’Ajuntament van mantindre les seues “observacions” inicials. L’alcalde ha defensat els “valors de legalitat i imparcialitat” que els funcionaris de la Diputació, que “en tenen la mà trencada”, apliquen al dictamen que “republicans i socialistes estan posant en dubte”. Per contra, ha recordat, ERC i PSC han apel·lat a l’informe de la secretària i la interventora municipals que, entre les seues advertències inclou la substitució del polèmic complement de productivitat atorgat a 9 treballadors per un complement específic incorporat al sou fix, tot apuntant que s’hauria dut a terme “sense justificació”. De fet, esta és una de les qüestions que justifiquen que l’oposició sostiga, com així ho va exposar en una roda de premsa, que s’estaria comentent una il·legalitat, per la qual cosa van anunciar la seua intenció de presentar denúncia per la via administrativa. Sobre este punt, CiU sosté que l’informe de la Diputació ha respon que “este canvi està del tot justificat, perquè estem parlant d’un complement que no es donava a la persona, sino al lloc de treball ocupat”.

El govern ampostí ha fet referència també a l’advertència sobre la suposada creació de dos nous llocs de treball, el d’assessor econòmic i el d’assessor jurídic, i ho ha fet negant la major: “No hi ha cap càrrec de nova creació, estem simplement parlant de denominacions de funcions que ja s’estaven executant”. Tant l’alcalde com la regidora d’Hisenda, Isabel Ferré, i el regidor de Personal, Antoni Obalat, que l’acompanyaven, han volgut dixar clar a més que “no s’ha aplicat cap increment de massa salarial a ningú, l’equivalència entre la funció i la retribució que es fixa en la relació aprobada està en suspens fins que es donen les circumstàncies per poder-la dur a terme, i els funcionaris seguixen cobrant lo mateix que cobraven, no afavorim a ningú”, ha reblat la regidora d’Hisenda.

Així mateix, l’alcalde ha desmentit que no s’haja fet una negociació col·lectiva, al contrari, ha dit que “el comité unitari de personal ha aprovat el 99,6% del contingut de les fitxes, i finalment també ha titllat de “fals” que l’informe de la secretària i la interventora face cap referència a alguna possible il·legalitat. “Això és una lectura interessada d’ERC i el PSC, que apliquen allò de ‘difama que alguna cosa queda’, però estan sembrant allò que acabarant recollint”, ha advertit Ferré.