Desestimat el contenciós interposat contra l'Ajuntament de Móra d'Ebre pel concurs de recollida de residus

Redacció
09 de gener del 2015
Actualitzat a les 16:01h
El Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona ha desestimat el recurs contenciós administratiu que va presentat la Companyía Espanyola de Serveis Públics Auxiliars SA (CESPA) contra els acords de la junta de govern local de l'Ajuntament de Móra d'Ebre pel qual CESPA va quedar exclosa de la licitació per a l'adjudicació del contracte del servei de recollida i transport de residus de la població. La sentència desestima el recurs per considerar que els acords de la junta de govern local de l'Ajuntament de Móra d'Ebre són "conformes a dret" i es condemna CESPA a pagar els costos del procediment. 

Els fets es remunten a l'any 2013, quan l'Ajuntament de Móra d'Ebre va convocar un concurs per a adjudicar el servei de recollida i transport dels residus municipals de la població, un servei que fins aleshores prestava el Consorci per a la Gestió dels Residus Municipals de la Ribera d'Ebre, el Priorat i la Terra Alta. CESPA, que és l'empresa que actualment gestiona el servei d'aquest Consorci, va presentar-se a la licitació convocada per l'Ajuntament de Móra d'Ebre, però va ser exclosa per l'incompliment dels requisits mínims establits al plec de clàusules administratives i prescripcions tècniques. El contracte es va adjudicar a l'empresa GBI, que presta el servei des d'aleshores amb normalitat. 

L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, considera que "esta sentència avala la decisió de l'Ajuntament de Móra d'Ebre d'abandonar el Consorci de Residus de la Ribera d'Ebre, el Priorat i la Terra Alta adoptada en el seu dia i deixa clar que el procés seguit pel consistori per adjudicar el servei a una empresa del sector va ser correcte i executat amb una pulcritud administrativa absolutes".