El programa ‘Monstruos de río’ pronostica silurs gegantins a l’Ebre en 20 anys

Redacció
31 de desembre del 2015
Actualitzat el 02 de gener del 2015 a les 12:26h
990_1420042606video-silur
990_1420042606video-silur
És un dels programes documental d’animals de més èxit mundial. Es diu Monstruos de río, emès per Discovery Max, i entre les espècies a les quals ha dedicat algun capítol hi ha el silur, que ha atret el programa fins al riu Ebre. Tot i que el dedicat al silur és un episodi que originalment es va gravar ja fa temps, la setmana passada la cadena el va reemetre. El presentador, Jeremy Wade, se situa al pantà de Mequinensa com a quarter central i defensa la tesi que els exemplars que viuen al riu Ebre poden arribar a doblar la seua mida actual en 20 anys, tenint en compte que creixen, explica, a un ritme de més de quatre quilos per any. Si en els 40 anys que fa que van arribar ja superen els 100 kilos els exemplars més grans, i poden arribar a viure 80 anys, només cal fer comptes.

Així, el silur ha trobat a la vora dels pantans de Mequinensa, Riba-roja d’Ebre i Flix l’habitat ideal per créixer fins tornar a assolir les dimensions que conten algunes llegendes medievals, suficient per engolir-se, fins i tot, humans, segons sosté el programa.

Flirtejant amb el sensacionalisme sense dissimular, este és el documental de Monstruos de río sobre el silur gravat a l'Ebre. Si teniu ganes de veure l’episodi, aquí el podeu recuperar: