El Copate naix amb un pressupost de gairebé 9 M€

Els representants polítics del nou òrgan no cobraran sous ni dietes durant este primer mandat

Redacció
30 de desembre del 2015
Actualitzat el 31 de desembre a les 9:16h
Imatge de la Primera Junta General del Copate
Imatge de la Primera Junta General del Copate | Cedida

La Junta General del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) va aprovar ahir el seu pressupost que ascendeix fins als 8.905.676€ i ha de permetre donar contingut a les funcions que realitzarà el consorci al llarg de l’any 2015.

La major part del pressupost es centra amb l’àrea de Residus, que engloba un 81% de la despesa. Segons el president del COPATE, Joan Castor, “mitjançant esta àrea es canalitzarà i es realitzarà la gestió directa dels residus de les comarques del Baix Ebre 
Del Montsià i la seua posterior recollida”. La posada en funcionament del COPATE ha de permetre, segons els seus impulsors, una reducció de costos de gestió de l’abocador de 800.000€ respecte el 2011. Paral·lelament, i en la mateixa línia, des del COPATE s’està treballant en un potencial estalvi per a la logística i recollida dels residus, conjuntament per a les comarques del Baix Ebre i Montsià, que es realitzaria al llarg de l’any 2015.
 
La resta del pressupost es divideix  en les quatre àrees  restants del COPATE: salubritat pública, assistència tècnica, entorn natural i territori i, l’EbreBiosfera. Estes àrees s’aniran posant en funcionament una vegada la corresponent  comissió liquidadora dels 5 consorcis existents aprove la seua dissolució. D’esta manera, sota un mateix paraigües s’englobaran tots els serveis ambientals de les Terres de l’Ebre. Un fet que suposa, d’entrada, un estalvi administratiu de 200.000€.

El President del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que “este és el primer pressupost d’un òrgan que ha de defensar els interessos de les Terres de l’Ebre en matèria ambiental”. “Tot partint – tal i com ha detallat Soler - d’una disminució dels costos econòmics i de la millora de la qualitat del seu servei”. 

Els vicepresidents de les àrees
 
En el transcurs de la junta general celebrada ahir s’ha donat compte dels vicepresidents que s’encarregaran de la gestió de les diferents àrees que configuren el COPATE. El vicepresident de l’Àrea de l’EbreBiosfera serà l’actual alcalde d’Arnes i delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès; el vicepresident de l’àrea d’Entorn Natural serà l’alcalde de Prat de Compte i diputat provincial, Juanjo Malràs; el vicepresident de l’àrea de Residus serà l’alcalde de Mas de Barberans, Josep Lleixà; el vicepresident de l’àrea de Salubritat Pública serà l’alcalde de Sant Carles de la Ràpita i president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Martin; I, finalment, el vicepresident de  l’Àrea d’Assessorament Tècnic serà el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler.

La comissió de govern ha  acordat que durant el present mandat, que s’acaba a finals del mes de juny, cap representant de cap òrgan del COPATE (ni junta general, ni comissions sectorials ni junta de  govern) cobrarà sou ni tampoc assistències. Finalment, la junta general també ha aprovat el logotip del COPATE.