El preu del gasoil cau per davall de l’euro per litre en algunes benzineres

Redacció
17 de desembre del 2014
Actualitzat el 18 de desembre a les 10:27h
El preu del gasoil en algunes benzineres de les Terres de l’Ebre ja està per davall de l’euro per litre. És un preu que no s’oferia des del març de l’any 2010, i concretament els conductors ja el poden gaudir, pel que fa al gasoil A habitual, en sengles gasolineres ebrenques, a Móra la Nova i Deltebre, i també el nou gasoil A, a Benifallet, que es troben entre els més barates de Catalunya, segons dades del ministeri d’Indústria. El preu del gasoil va arribar a una cota màxima mitjana de 144,5 euros per litre el setembre del 2012, i ara es pot trobar a 0,99 cèntims.

Concretament, en el cas de les Terres de l’Ebre, el màxim reclam en preu de gasoil A habitual el tenen, segons les estadístiques d’Indústria, la benzinera del polígon Aubals, a Móra la Nova, i la ubicada a l’avinguda Generalitat, s/n a Deltebre, totes dos d’Esclatoil, i pel que fa al nou gasoil A, la benzinera Tamoil que hi ha al pas de l’eix de l’Ebre per Benifallet.

De fet, però, el preu del petroli en els mercats internacionals ha caigut fins a un 40 % en els darrers mesos, de manera que la repercussió d’esta rebaixa encara no té el seu equivalent en el preu dels carburants que troben als establiments del sector. Val a dir, amb tot, que a més hi ha diferències notables entre gasolineres, de manera que si en algunes trobem gasoil a 0,99 cèntims per litre, en altres pot superar els 1,25 euros per litre. Les benzinera del polígon Camins Nous de Móra d’Ebre i de l’encreuament a la C-233 a Flix estan en els següents llocs del rànquing, amb el gasoil A normal a 1,036 euros per litre.

Podeu consultar aquí les dades estadístiques del ministeri d’Indústria.