Una dotzena d’asconencs es formen com a picapedrers

Redacció
15 de desembre del 2014
Actualitzat a la 13:52h
Una dotzena de veïns d'Ascó han iniciat avui al Centre de Formació Josep Mur un curs de formació ocupacional per adquirir capacitats en la tècnica de construcció de pedra seca i com a picapedrers. Es tracta d'un curs bonificat que impartix la Fundació Trinijove i adreçat específicament a la inserció laboral. La durada d'este curs és de tres mesos i 253 hores lectives fins el 9 de març, temps durant el qual els assistents participaran en la construcció d'un marge d'aproximadament 100 metres de longitud al barranc de la Peixera. La titulació atorgada està reconeguda pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

L'Ajuntament ha triat este curs amb la mirada posada en projectes urbanístics i de recuperació patrimonial que veuran la llum de manera imminent al municipi, com la recuperació del castell d’Ascó i el seu entorn o l’arranjament de la façana fluvial. "Ens caldran properament especialistes amb estos coneixements", ha subratllat l'alcalde, Rafel Vidal, durant l'acte inaugural del curs.

A banda dels monitors del curs, també hi prendran part els dos darrers artesans picapedrers que encara treballen a Ascó.