La Caixa hauria pagat durant 8 anys 680.000 euros a Imma Juan pel seus càrrecs orgànics a l'entitat

Redacció
21 de novembre del 2014
Actualitzat a les 10:51h
Seu de CaixaBank a la Diagonal de Barcelona.
Seu de CaixaBank a la Diagonal de Barcelona. | Oriol Campuzano

El diari digital Crític i La Directa s'han fet ressò este dijous de les voluminoses dietes que alts càrrecs de CiU i el PSC han cobrat en la darrera dècada com a membres del Consell d'Administració i de la Comissió de Control de la Caixa. Entre 25.000 i 72.000 euros anuals per assistir a les reunions.

D'entre tota la llista d'alts càrrecs publicada per estos mitjans destaca el nom de l'actual presidenta de CDC a les Terres de l'Ebre, la deltebrenca Imma Juan. Segons ambdós mitjans, Juan hauria cobrat entre 2005 i 2013 uns 680.000 euros bruts de la Caixa.

L'exalcaldessa de Deltebre també assessora de la Generalitat de Catalunya en polítiques mediambientals, i anteriorment presidenta del Consell Assessor de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), va formar part del consell d'administració de la Caixa entre 2005 i fins al 22 de maig de 2012 en representació de les impositors. Durant este temps va percebre 355.500 euros bruts en dietes. A més, en el cas de Juan, s'haurien de sumar 315.000 euros percebuts entre 2011 i 2012 cobrats d'altres societats de la Caixa. Cal tenir en compte que alguns dels polítics que ostenten el càrrec de conseller al Consell d’Administració de La Caixa cobren també d’altres empreses del grup, encara que els informes corporatius als quals han accedit Crític i La Directa no especifiquen de quines i només contemplen estos supòsits els darrers tres anys. 

La Directa també es fa ressò dels 7.000 euros percebuts per l'exalcalde d'Amposta i actual gerent de les empreses públiques i els consorcis adscrits al Departament de Salut com a membre del Consell d'Administració durant diversos anys fins al 2005.

Les dietes són legals, cadascun dels membres que les ha percebut les ha hagut de declarar a Hisenda i estan controlades per la Comissió Nacional del Mercat de Valors.
Actualment, ja no hi ha càrrecs polítics en actiu als òrgans de direcció de l'entitat. La nova llei de caixes va establir la incompatibilitat entre exercir un càrrec polític electe i estar als òrgans de govern de les entitats financeres. A més, el procés de trnasformació de La Caixa amb CaixaBank també han desaparegut els càrrecs electes i sindicals.