ERC d’Amposta qüestiona l’adjudicació del servei de transport adaptat

Acusa l’Ajuntament d’utilitzar la fundació privada Fussmont per emparar-se en normatives de contractació “més laxes”

Redacció
19 de novembre del 2014
Actualitzat el 21 de novembre a les 9:20h
Un moment de la roda de premsa d'ERC este matí a Amposta.
Un moment de la roda de premsa d'ERC este matí a Amposta. | ERC

El grup d’ERC a l’Ajuntament d’Amposta ha qüestionat que el govern municipal de CiU haja utilitzat la fundació privada de serveis socials Fussmont per adjudicar el servei de transport adaptat, de competència municipal, emparant-se així en un procediment de contractació regit per normatives “més laxes” que si ho fos el mateix Ajuntament, segons denuncia. En base a un informe conjunt de Secretaria i Intervenció de l’Ajuntament, el portaveu d’ERC, Adam Tomàs, sosté que “queda molt clar que no s’estan complint ni les condicions econòmiques ni les condicions administratives per poder continuar amb el procediment engegat per Fussmont”. Per això, ERC ha presentat una moció que es debatrà en el proper ple municipal on demana l’aturada del procediment de contractació del servei de transport adaptat a Ambulàncies Baix Ebre i que siga retornat a l’Ajuntament, per tal de poder-lo traure a licitació “amb totes les garanties legals”.

Segons ha recordat Tomàs, l’Ajuntament d’Amposta va aprovar el mes de març passat encarregar la gestió del servei de transport adaptat i del servei d’atenció domiciliària a Fussmont, una decisió davant la qual la Federació d’Amposta d’Associacions de Veïns va interposar un recurs de reposició, que va ser desestimat. Un informe de la Secretaria de l’Ajuntament va avalar que Fussmont dugués a terme esta gestió “sempre que tingués la capacitat de gestionar este servei amb mitjans propis i complint el criteri d’economicitat”, ha puntualitzat ERC.

El 26 de setembre, però, el Patronat de la Fundació Fussmont va aprovar l’expedient de contractació del transport adaptat “mitjançant un procediment negociat, sense publicitat, i per valor de 141.500 €”, a l’empresa Ambulàncies Baix Ebre, ha apuntat Tomàs. Fins esta nova contractació, el consistori utilitzava l'Hospital Comarcal del Montsià per contractar el servei a la mateixa empresa, que està sent investigada en el marc del cas Innova, han recordat. D’esta manera, s’adjudica el servei amb una normativa "més laxa", denuncia. Tomàs també ha explicat este matí en una roda de premsa que Intervenció ha emès informes "desfavorables" de les primeres factures pel servei per sobrepassar el llindar econòmic fixat per l’ordenança municipal reguladora dels costos.

Així mateix, ha recordat que no és el primer cop que Manel Ferré, president de l’Hospital Comarcal del Montsià, de Fussmont i alcalde, “opta per utilitzar les dos primeres entitats, que tenen normatives i procediments més laxes de contractació que l’Ajuntament,  per tal d’aprovar algunes actuacions”. El regidor republicà ha posat com exemple “la contractació per part de Fussmont de la construcció del mur de tancament de la nova residència de gent gran, amb un cost de 500.000 €”. O bé el cas, que titlla “d’escandalós”, del lloguer amb compra ajornada de 15.000€ mensuals per un local de 1.000 m2 per al centre de rehabilitació". “Val a dir que les dos contractacions esmentades es van fer amb el mateix empresari”, afegix.

Adam Tomàs ha assegurat que “gràcies a l’informe de Secretaria i Intervenció de l’Ajuntament, esta vegada hem tingut prou elements per actuar”. Tot i això, ha lamentat “la poca transparència existent en algunes accions derivades de la relació entre l’Hospital Comarcal del Montsià, la Fundació Privada de Serveis Socials del Montsià (FUSSMON), i l’Ajuntament d’Amposta.