Florentino ja ha cobrat

L'empresa ACS comunica a la Comissió Nacional del Mercat de Valors que els 1.350 milions de la indemnització pactada ja han estat abonats

Redacció
13 de novembre del 2014
Actualitzat el 28 de novembre a les 9:47h
El magatzem de gas Castor, davant la costa de l'Ebre.
El magatzem de gas Castor, davant la costa de l'Ebre.
Este dimarts passat, Florentino Pérez va cobrar els 1.350 milions que el govern va aprovar concedir-li com a indemnització per renunciar a la concessió del magatzem de gas Castor. Tres dies abans que s’acabés el termini fixat pel reial decret aprovat fa poc més d’un mes per fer efectiva la indemnització, Escal UGS ja té els diners a la butxaca. Així ho ha informat avui l’empresa de Florentino, ACS, que és propietària del 66 % d’Escal UGS, a la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

La informació aportada per ACS avui en un informe de resultats, concretament en un apartat on informa de l’aprovació del reial decret i del seu contingut, exposa que “la compensació a Escal UGS per la inversió realitzada en el projecte (€ 1.350,7 milions) va ser abonada l'11 de novembre”.

Justament avui diverses organitzacions de la societat civil (entre les quals hi ha l'Aliança contra la Pobresa Energètica, la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia i la Plataforma por un Nuevo Modelo Energético) n'han mostrat el rebuig davant el desenllaç del projecte d'emmagatzematge submarí de gas natural Castor. En un comunicat, les entitats signants urgixen als representants dels diferents grups polítics que duguen a terme una impugnació del RDL que preveu la indemnització davant el Tribunal Constitucional abans que acabe el termini per presentar-lo, el 3 gener del 2015.

De fet, el mateix dia que es feia el traspàs dels diners el govern de la Generalitat acordava sol·licitar un dictamen preceptiu al Consell de Garanties Estatutàries per analitzar la constitucionalitat del reial decret llei espanyol que fixava les condicions per indemnitzar l’empresa promotora. El govern entén que s’estan vulnerant “els drets i interessos dels usuaris del sistema gasista a Catalunya, afecta l’autonomia de la Generalitat i no fa un ús adequat de l’ordenament jurídic”.