Malalts de Parkinson a les Terres de l’Ebre participen en un estudi genètic sobre la malaltia

Un equip de l’hospital Clínic ha recollit avui a Tortosa mig centenar de mostres

Redacció
13 de novembre del 2014
Actualitzat el 14 de novembre a les 9:49h
Durant la jornada s'han recollit 49 mostres de malalts per ser incorporades a l'estudi genètic.
Durant la jornada s'han recollit 49 mostres de malalts per ser incorporades a l'estudi genètic. | APTE
L’Associació de Parkinson Terres de l’Ebre (APTE) ha organitzat avui una jornada informativa i de recollida de mostres sanguínies amb la unitat de Parkinson i Trastorns del Moviment de l’hospital Clínic de Barcelona, encarregats de dur a terme un estudi genètic a malalts per detectar una possible mutació en el gen LRRK2, fet que augmenta el risc de desenvolupar la malaltia. Més de 70 persones s’han congregat avui a la seu de l’associació per assistir a la conferència informativa a càrrec del Dr. Eduardo Tolosa, director de la unitat de Parkinson i de trastorns del moviment de l’hospital Clínic. Durant la jornada s’han recollit mig centenar de  mostres de malalts.

La investigació, finançada per la J. Fox Fundation, ha de permetre conduir a nous tractaments. En este sentit el Dr. Tolosa ha assegurat que “l'estudi d'individus amb mutacions genètiques associades amb la malaltia de Parkinson podria accelerar la investigació cap a un biomarcador d'esta malaltia i a tractaments més eficaços”. Els investigadors pensen que els resultats de la investigació amb els voluntaris s'enfortiran els esforços actuals per desenvolupar una teràpia modificadora de la malaltia, cosa que actualment no ha estat possible aconseguir.

A més, han remarcat la gran tasca assistencial que està realitzant l’Associació de Parkinson a les Terres de l’Ebre. El president de l’entitat, Pere Cabanes, ha comentat que avui s’han extret un total de 49 mostres de malalts de Parkinson a Terres de l’Ebre, i ha remarcat la necessitat d’estes investigacions per millorar el coneixement sobre la malaltia i sosté que la investigació és l'única via per trobar solucions i tractaments més eficaços.