Els futurs filòlegs de la URV es despullen de nou per la llengua

Després de l'èxit de l'any passat, els estudiants de 4t de filologia catalana de la URV editen un nou calendari reivindicatiu on apareixen despullats | Tres estudiants ebrencs de la Ràpita, la Cava i la Sénia hi participen

Redacció
04 de novembre del 2014
Actualitzat a les 9:40h
Portada del calendari que han elaborat enguany.
Portada del calendari que han elaborat enguany. | Cedida
Per segon any consecutiu, els estudiants de l'últim curs de la carrera de filologia catalana de la Universitat Rovira i Virgili (URV) han fet un calendari per una doble causa: reivindicar la literatura catalana, els seus escriptors i la llengua davant el context sociopolític en què vivim i, alhora, poder finançar el viatge de final d'estudis. Este calendari, però, com l'any passat, té un incentiu especial. Els estudiants que hi participen ho fan despullats.

Com l'any passat, a més, el projecte compta amb una nodrida representació ebrenca. Així, entre els estudiants que hi apareixen podem trobar una noia de la Ràpita, una altra de la Cava (Deltebre) i un tercer noi de la Sénia. 

A diferència de l’any passat, enguany els estudiants s’han volgut centrar en l’aspecte literari de la llengua catalana i han posat com a títol al calendari Literatura al descobert. En un total de dotze imatges, els estudiants, lleugerets de roba, escenifiquen escenes d’obres de la literatura catalana, des de l’edat mitjana fins a l’actualitat. Trobem autors com Joan Martorell, el Rector de Vallfogona, Joan Alcover, Mercè Rodoreda, Joan Fuster, Maria Mercè Marçal, entre molts altres.

A l’hora de fer el calendari, segons expliquen, es van tindre cura de dos idees bàsiques. La primera era que apareguessen escriptors d’arreu del domini català, és a dir, una representativitat dels punts més emblemàtics dels Països Catalans, i de totes les èpoques. La segona idea que es van marcar va ser la presència de la figura femenina, reivindicar el paper de les escriptores catalanes que sovint han quedat relegades en segon terme. D’esta manera trobem mesos dedicats a Caterina Albert (Víctor Català), Maria Mercè Marçal, Mercè Rodoreda o Carme Riera.

El calendari es pot adquirir, per un preu simbòlic de 8 €, enviant un correu a l’adreça següent: [email protected], o contactant amb ells a través de la seua pàgina de Facebook.