PIMEC Terres de l’Ebre organitza una jornada per presentar eines per aconseguir finançament

Redacció
30 d'octubre del 2014
Actualitzat el 03 de novembre a les 8:32h
Un moment de la jornada, al Museu de les Terres de l'Ebre.
Un moment de la jornada, al Museu de les Terres de l'Ebre. | PIMEC Terres de l'Ebre

PIMEC Terres de l’Ebre ha organitzat una jornada a Amposta sobre finançament davant les dificultats creditícies que estan afectant el teixit empresarial, i que “el frenen a l’hora de poder assolir els seus objectius o d’emprendre noves estratègies empresarials", segons ha remarcat l’entitat. ​La jornada s’ha dut a terme al Museu de les Terres de l’Ebre, a Amposta, davant de més de cinquanta empresaris del territori.

Santi Rosselló, president de PIMEC Terres de l’Ebre, que ha inaugurat la jornada, amb la presència de l’alcalde Manel Ferré, ha volgut insistir en “l’esforç que la patronal està fent per aconseguir finançament per a les pimes”. Així, mateix, Manel Ferré ha valorat la tasca de PIMEC envers les pimes com “un element fonamental per a la recuperació econòmica a les Terres de l’Ebre, segons la nota de PIMEC.

Durant la jornada, diversos experts han presentat alternatives de finançament empresarial amb l’ajuda d’empresaris que han parlat de les seues experiències de diversificació de canals: Mercado Financiapyme, Mercat Alternatiu Borsari, Crowdlending i Lánzame.

En este sentit, han explicat què és el Mercado Financiapyme. “És una iniciativa innovadora proposada per PIMEC que està donant molt bons resultats”, segons Fran de la Torre, director del departament de Consultoria Estratègica i Finançament de PIMEC. “L’objectiu de la jornada és presentar a les empreses noves línies de finançament complementàries al finançament tradicional bancari”, ha afegit.

Pel que fa al Mercat Alternatiu Borsari (MAB), Antoni Giralt, president del MAB i subdirector general de la Borsa de Barcelona, ha assenyalat que “el MAB es presenta com una oportunitat per finançar el creixement de les empreses a través de la captació de capital i, en definitiva, de l’augment dels recursos propis”.

Una altra opció, han exposat, és el Crowdlending. “Un teixit empresarial ben finançat vol dir accedir a fonts diverses de finançament; així es redueixen riscos de dependències i es milloren les possibilitats d’aprofitar les oportunitats de creixement que oferix el mercat”, ha explicat Josep Nebot, conseller delegat d’Arboribus. Nebot ha assegurat que “a través del sistema de préstecs, Crowdlending, ja es canalitzen milions d’euros a les empreses d’altres països d’Europa i des d’Arboribus ens plantegem els mateixos objectius: contribuir a crear empreses més ben finançades, a la vegada que donem l’oportunitat a les persones d’invertir en l’economia productiva”.

Antoni Castelltort, soci fundador de Lánzame Capital SL, ha presentat l’empresa, que invertix també en ‘startups’ mitjançant una nova modalitat denominada ‘Pledge Fund’, que permet a petits i mitjans inversors co-invertir en altres empreses amb gran potencial de creixement.