ERC critica Governació per «limitar els punts de participació» per al 9-N

La formació republicana fa un acte a Roquetes repartint paperetes del sí-sí

Redacció
29 d'octubre del 2014
Actualitzat el 30 d'octubre a les 8:57h
Els membres d’ERC han fet un acte a Roquetes per iniciar la recta final de la campanya.
Els membres d’ERC han fet un acte a Roquetes per iniciar la recta final de la campanya. | ERC

Els alcaldes de l’Aldea, Benifallet i Roquetes, a més de diversos regidors d’ERC, han acompanyat el president de la Federació de l’Ebre d’ERC, Gervasi Aspa, en la penjada del cartell per al 9-N davant del mercat municipal de Roquetes. Amb urnes gegants i paperetes a les mans del sí-sí, els membres d’ERC han donat per iniciada la recta final de la campanya. El president republicà, d’altra banda, ha demanat al departament de Governació a les Terres de l’Ebre que “no faça el trist paper que està fent, limitant el nombre de punts de participació del 9-N. Volem que treballe perquè la gent no s’haja de desplaçar a altres pobles i puga votar al seu”.

El partit republicà celebrarà l’acte central de campanya el dijous 6 de novembre a les 20.00 h a l’auditori de la Unió Filharmònica d’Amposta, amb la presència del secretari general adjunt d’ERC, Lluís Salvadó, i del diputat republicà Joan Tardà. Aspa ha definit la campanya del 9-N “com la més important de la nostra història, i intentarem que la gent tinga tota la informació possible”, segons la nota de premsa emesa per ERC. Després d’enganxar un cartell, Aspa ha fet saber que els alcaldes d’ERC, tal com ha fet el de Roquetes, “habilitaran i cediran els espais habituals que es fan servir durant les campanyes electorals perquè es puga penjar propaganda amb vista al 9-N”.

Qüestió de justícia

Respecte als punts de votació, Aspa ha afirmat que “és de justícia que la gent d’Horta de Sant Joan puga votar al seu poble, com la resta de ciutadans de Catalunya”, per la qual cosa ha demanat a Governació que “per un tecnicisme, no hagen de marxar a votar a Gandesa amb autobusos com si fossen ramats”. En este sentit, ha recordat al delegat del Govern que “si han estat capaços de desvirtuar i descafeïnar una consulta per transformar-la en una cosa que poc té a veure amb el que es volia fer, evidentment, també han de ser capaços de dignificar-la i fer que la gent puga votar al seu poble”.

ERC no entén per què cedir un espai municipal que gestiona una fundació ha de ser un problema o obstacle per convertir-lo en un punt de participació a Horta de Sant Joan.
Aspa també criticat el cas de les EMD de Tortosa que, malgrat que s’ha cedit un espai per poder votar en temps i forma, no tenen reconegut el lloc per participar. És per això que Aspa ha insistit que “tothom ha de ser digne del 9-N i el primer que ha d’intentar dignificar-lo, i que no sembla que siga així, ha de ser el mateix govern i les institucions, fent possible que tothom puga votar al seu poble”. El polític republicà ha acabat fent una crida perquè el 9-N hi haja un excés de participació i que el vot siga sí-sí.

L’alcalde de Roquetes, Francesc Gas, també ha expressat la seua discrepància respecte al plantejament que fan des del departament de Governació i s’ha queixat del fet que, malgrat que ajuntaments com el de Roquetes posen espais a disposició, persones i  urnes per facilitar la  participació a llocs on la gent vota habitualment, com és el cas de la raval de Cristo, no han tingut resposta positiva de Governació. Segons l’alcalde, si no es pot votar a la raval de Cristo o les EMD, “no és ni per qüestions tècniques, ni per voluntariat, ni per espai físic, simplement és per una excusa del departament de Governació que no entenem”, ha conclòs.