Òmnium Cultural renova la junta a les Terres de l’Ebre

Josep F. Moragrega substituïx Dolors Queralt a la presidència i Dolors Róo ocupa el lloc d’Emigdi Subirats a la vicepresidència

Redacció
28 d'octubre del 2014
Actualitzat el 29 d'octubre a les 8:56h
La renovació es va decidir durant la reunió de l'assemblea general de socis que va tindre lloc dissabte passat a Tortosa, on es va fer confiança a l'única candidatura presentada. “El pla de treball sotmès a la consideració dels socis es basa en un projecte de continuïtat dins de la línia encetada en els darrers quatre anys, que li han valgut a l'entitat la recuperació del seu lloc en el marc del moviment cultural ebrenc, mitjançant nombroses col·laboracions i projectes propis”, informa Òmnium en una nota de premsa. A banda dels càrrecs ja esmentats, la junta rectora territorial incorpora com a vicepresident segon a Aitor Pérez Codorniu, fins ara vocal, i manté en els seus càrrecs el secretari, Josep M. Prades; el tresorer, Xavier Blanch, i el vocal, Jordi Duran. A més, també s'afegixen com a nous membres els vocals Jordi Martí i Pep Suñé.

Per primera vegada, l'entitat compta dins la junta amb representants de les quatre comarques de les Terres de l'Ebre. En este sentit, el president de la nova junta, Josep F. Moragrega, ha apuntat que dedicarà especial atenció a aproximar Òmnium als socis, mitjançant l'organització d'activitats en el màxim nombre de pobles possible al llarg dels pròxims anys. Així mateix, també va defensa que, sense perdre el seu caràcter eminentment cultural i de promoció de la llengua catalana, les properes setmanes i mesos les circumstàncies portaran que l'entitat continue esmerçant esforços en el tercer dels seus grans eixos estratègics, el país. La campanya conjunta Ara és l'hora! que es du a terme amb l'Assemblea Nacional Catalana serà la tasca més imminent, junt amb el lliurament del premi Grifonet 2014 i la posada en marxa de la nova edició del certamen literari Sambori.

L'assemblea general es va dedicar al record i la memòria de dos socis històrics traspassats durant els darrers mesos, Gerard Vergés i Neus Gràcia, en agraïment per la tasca feta en favor de l'entitat i com a reconeixement a la seua vàlua personal.