El menjador social Mossèn Sol de Tortosa donarà servei 5 dies en lloc de 4

Redacció
27 d'octubre del 2014
Actualitzat el 28 d'octubre a les 9:40h
Grup de voluntaris del menjador social 'Mossèn Sol'.
Grup de voluntaris del menjador social 'Mossèn Sol'. | Ajuntament de Tortosa

El menjador social Mossèn Sol ampliarà als cinc dies laborables la prestació de servei a partir del dilluns 3 de novembre. L'Ajuntament de Tortosa ha incrementat l'aportació que fa a Càritas, entitat que gestiona el menjador, a fi i efecte de passar de 4 a 5 els dies d'obertura del menjador. Si fins ara se servien uns 7.000 menús a l'any, la nova aportació municipal permet incrementar esta xifra en 1.800 àpats. Este matí han presentat els detalls d'este acord l'alcalde, Ferran Bel; el president de Càritas Tortosa, Ismael Antó, i la tinent d'alcalde de Serveis a les Persones, Ana Algueró.

El menjador Mossèn Sol va obrir portes el mes de maig de 2010 a les instal·lacions de l'antic col·legi Sant Josep, al barri del Rastre. De dimarts a divendres hi passen una mitjana de 39 persones. Es tracta d'usuaris que arriben derivats pels Serveis Socials municipals i de Càritas, que acrediten la necessitat de gaudir del servei. El seu perfil, segons Ismael Antó, correspon al d'un home major de 50 anys que ha perdut la faena. En estes instal·lacions, un equip format per 25 voluntaris gestiona el servei de menjador, amb els 39 menús de mitjana que se servixen diàriament i que elabora una empresa especialitzada en càtering.

L'alcalde ha agraït la labor de Càritas i la dels voluntaris, guardonats fa molt poc amb el premi Dóna'm la Mà i també ha volgut fer un reconeixement als sacerdots operaris per cedir les instal·lacions fa quatre anys a Càritas. L'Ajuntament de Tortosa destinarà enguany uns 20.000 euros a Càritas pel manteniment del menjador social Mossèn Sol. El president de Càritas, d'altra banda, ha recordat que tots els usuaris del menjador arriben amb el corresponent certificat acreditatiu expedit pels Serveis Socials i ha explicat que, més enllà de servir menjar, un dia a la setmana els usuaris del menjador participen en conferències per millorar l'autoestima i afavorir-ne la inserció social i laboral.

A banda d'este menjador, la residència Sant Miquel Arcàngel oferix 10 menús diaris a persones d'edat avançada. L'alcalde ha avançat que la nova residència L'Onada està treballant per oferir una iniciativa semblant.