L’eurodiputat Gambús pregunta sobre el caragol maçana, el Castor i el pla de l’Ebre a la Comissió Europea

Redacció
24 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 19:51h
L’eurodiputat d’Unió Democràtica de Catalunya Francesc Gambús, membre del grup del Partit Popular Europeu, ha presentat tres preguntes relacionades amb les Terres de l’Ebre davant la Comissió Europea, en referència al caragol maçana, el pla hidrològic de la conca de l’Ebre i la indemnització de1350 milions d’euros a l’empresa promotora del magatzem de gas Castor. Gambús visitat avui les Terres de l’Ebre.

Concretament sobre el caragol maçana, el diputat al Parlament europeu demana informació sobre les mesures que pensa adoptar la Comissió per combatre la plaga d’esta espècie invasora que està ocasionant perjudicis econòmics, ambientals i socials al delta de l’Ebre. També reclama saber si s’han prorrogat els ajuts i inversions per a la lluita fitosanitària a l’Estat espanyol per al període 2014-2020 i si és així, quina quantitat s’hi ha destinat.

Pel que fa al pla de conca, pregunta si la Comissió disposa ja de resultats, i quins són, de l’avaluació del pla presentat pel Govern espanyol. Un altre punt de la qüestió planteja si la Comissió considera que el pla s’ajusta a la directiva europea de l’Aigua, i finalment demana “quins són els plans o programes que té pensat desenvolupar per garantir la sostenibilitat i la biodiversitat d’una de les zones humides més importants del sud d’Europa”.

La tercera pregunta , en relació a la indemnització pel Castor, qüestiona a la Comissió si considera que la solució adoptada pel Govern espanyol de compensar l’empresa promotora de manera que siguen els ciutadans qui assumisquen el cost de la indemnització s’ajusta a la legislació comunitària. També sol·licita l’opinió sobre la repercussió sobre les factures dels usuaris, des del punt de vista de la protecció dels drets dels consumidors, i sobre el fet que la indemnització supere el pressupost destinat a inversions a la Comunitat Autònoma que produix el 20% del PIB espanyol.