Intervenen una parada de la fira de Tortosa per vendre 1.600 peces de roba falsificada

El material intervingut té un valor de 30.000 euros i un perjudici econòmic de 200.000 per a les marques

Aguaita.cat
27 de març del 2024
Actualitzat el 09 d'abril a les 11:58h
Un agent intervenint una de les furgonetes del mercat ambulant de Tortosa
Un agent intervenint una de les furgonetes del mercat ambulant de Tortosa | Guàrdia Civil

Al llarg del matí del passat dissabte dia 23 de març, es va realitzar un dispositiu policial per part de la Patrulla de Fiscal i Fronteres amb seu a l'Ametlla de Mar.

La fi del dispositiu era controlar els productes que es trobaven a la venda a les diferents parades del mercatambulant de Tortosa, controlant el compliment de la normativa fiscal que empara els productes de lícit comerç, ja que en ocasions es detecten productesfalsificats, que vulneren el dret a la propietat industrial.
El dispositiu, format per especialistes en Fiscal i Fronteres de la Guàrdia Civil, va trobar productes falsificats en només una de les parades amb productes tèxtils a la venda de reconegudes marques comercials, trobant fins a 1600pecesfalsificades.

El preu de les peces, va alertar els agents, ja que es trobava molt per sota del valor de marcat real, per la qual cosa va ser requerida a la persona encarregada de la parada, tota la documentació que empara el producte tèxtil a la venda, format per samarretes, gorres, xandalls o roba interior.
 

Davant la falta de documentació els agents van optar per controlar la furgoneta de la parada, on van trobar encara més caixes amb roba falsificada, per la qual cosa va ser immediatament intervingut tot el material a la venda.
 
El material intervingut té un valor de 30.000euros, tot i que segons el preu mitjà del valor de marca, es calcula un perjudici econòmic per al total de les marques relacionades, proper als 200.000euros.
 


 

La venda de productes falsificats a més de provocar pèrdues econòmiques a les marques afectades i constituir un frau fiscal, vulnera el dret a la propietatindustrial, i fins i tot segons quin tipus de producte siga , pot suposar un risc per als seus usuaris, ja que molts dels productes falsificats en el cas d' electrònica, poden provocar accidents per mal funcionament, en no haver passat els minuciosos controls de qualitat als quals haurien d'haver estat sotmesos.
 
S'han instruït diligènciespolicials i s'ha investigat penalment el responsable de la parada per presumptedelictecontralapropietatindustrial.
 
Les diligències, així com tots els efectes intervinguts han quedat a disposició del Jutjatd'Instrucció de Tortosa.
 

 
Arxivat a