L'Ajuntament d'Alcanar presenta una extensa programació per a celebrar l'any Estellés

Espectacles, música, poemes, micro obert i sopar amb Pau Alabajos són els actes programats en commemoració del centenari del naixement del poeta

El gran poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés
El gran poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés | Arxiu
Aguaita.cat
27 de març del 2024
Actualitzat el 09 d'abril a les 16:52h

L'Ajuntamentd'Alcanar presenta un cicled'actesd'abril a setembre per retre tribut al poeta que ha deixat una empremta inesborrable en la poesia valenciana contemporània.

Amb motiu de la commemoració del centenari del naixement del poeta valencià VincentAndrésEstellés, l’Ajuntament d’Alcanar, a través de la RegidoriadeCultura i Vincle amb el PaísValencià, presenta la programació especial per recordar la figura i l’obra d’Estellés.

Des de l’abril fins a setembre, el municipi s'omplirà d'activitats diverses, amb la participació de destacats compositors, cantants i poetes. Entre ells, BorjaPenalba, FrancésAnyó (Estellés de mà en mà), Rodonorsinvictes (Lluís i Olga), i AndreuValor compartiran l'essència poètica d'Estellés a través de les seues obres.

L'esdeveniment inclourà una cloenda en format de micròfon obert per als joves del municipi, proporcionant una plataforma inclusiva per a la participació d'estos. Així mateix, no faltarà el ja tradicional "SoparEstellés", una experiència que fusiona la poesia amb la gastronomia.

El regidordeCultura, XaviBarrera, ha indicat que “tots aquests esdeveniments tindran lloc a l'AuditoriJoséAntonioValls, buscant també convertir-se en un punt de referència per a l'agermanament dels Països Catalans”. Segons afegia, “els dos territoris, País Valencià i Catalunya, compartim la cultura, la llengua i moltes tradicions, per tant és important crear aquest tipus de propostes per preservar i difondre la nostra identitat a les futures generacions”.

L’alcalde i regidor de Vincle amb el País Valencià, JoanRoig, ha destacat que “la programació és un gest simbòlic, una forma de promoure l’agermanament entre els Països Catalans, compartint un poeta que reflecteix la connexió amb la terra i la riquesa de la diversitat cultural, tal com reproduïm a continuació en aquest fragment de la seva obra”. Per acabar, Roig agraïa la col·laboració de totes les persones que faran possible la programació i animava els joves a participar en les activitats dedicades a Estellés “per conèixer millor la nostra extensa cultura poètica i els vincles amb el País Valencià”.