La CUP afirma que un govern de Junts per Tortosa hagués dificultat la investigació del cas Efial

Els cupaires sostenen que la formació que encapçala Meritxell Roigé intenta construir un relat fals dels fets i desviar l’atenció

Sergi Arnau, regidor de la CUP Tortosa, en una imatge d'arxiu.
Sergi Arnau, regidor de la CUP Tortosa, en una imatge d'arxiu. | Redacció
Redacció
26 de març del 2024
Actualitzat el 19 d'abril a les 16:49h

La CUP Tortosa ha carregat este dimarts contra el posicionament que té i ha tingut Junts per Tortosa sobre el cas Efial. La formació cupaire ha emés este dimarts un comunicat després que ahir l’alcalde, Jordi Jordan, fes públic que l’Audiència Nacional ha imposat una fiança d’1’6  milions al responsable d’Efial, Antoni Martos, pel cas de presumpta corrupció que afecta les arques municipal, un cop acceptat a tràmit l'escrit d'acusació particular presentat per l'Ajuntament de Tortosa. Poques hores després d’este anunci l’exalcaldessa i portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, assenyalava que la relació laboral d'Efial i del seu president amb l'Ajuntament tortosí va començar el 2005, en l'anterior govern tripartit.

La CUP també es posiciona sobre l’afer i en el seu comunicat recorda primer que el govern municipal va decidir personar-se com a acusació particular a partir d’una moció presentada per la CUP, al ple del mes de juliol de 2023. “Esta demanda ja va ser realitzada al govern de Roigé a l’abril del mateix any, però rebutjada i menystinguda”, exposa.

Així mateix, explica que l’acceptació de l’Ajuntament de Tortosa com a acusació particular, per part de l’Audiència Nacional, “obre la porta a què la ciutat puga recuperar els imports que suposadament van ser gestionats fraudulentament”, per la qual cosa consideren “incomprensible” el posicionament de Junts per Tortosa en tot este procés. “Si la ciutat de Tortosa s’ha vist perjudicada per un cas de corrupció, és obligació de tots els partits amb representació defensar els drets i els diners de la nostra ciutat”, apunten els cupaires. Per això sostenen que Junts “hereva de l’antiga Convergència i Unió, hauria de ser més escrupolosa que ningú amb els casos de presumpta corrupció i garantir el màxim de transparència possible”, i lamenten la seua “indiferència per aclarir els fets”.

Al seu parer, la resposta de Junts dient que la relació amb Efial va ser prèvia als governs convergents és “un intent més de construir un relat fals i desviar l’atenció. Cal depurar totes les responsabilitats, les anteriors també, si n’hi hagués, però això no restaria importància a la responsabilitat convergent dels fets succeïts”, apunten.

Així mateix, tot recordant que Roigé era presidenta de GUMTSA quan van succeir els fets que s’estan investigant, veuen “enormement preocupant” el posicionament polític del seu partit en relació al cas.

La CUP assegura que si Junts estés  governant “hagués suposat un obstacle per a la investigació del cas i perquè la ciutat recuperés els diners suposadament malversats”.

Finalment recriminen al govern que no l’informés de la fiança abans de fer-ho públic a través dels mitjans de comunicació.

Arxivat a