Absolt l'exvocal dels Reguers acusat de violència masclista

L'home va ser destituït per l'Ajuntament de Tortosa arran de la denúncia i detenció

Entrada al nucli urbà dels Reguers
Entrada al nucli urbà dels Reguers | AGUAITA
Nació
26 de març del 2024
Actualitzat el 09 d'abril a les 12:00h

El jutjat penal número 1 de Tortosa ha absoltl'exvocal de Movem - PSC del consell del poble dels Reguers que havia estat acusat d'un delicte de maltractament en l'àmbit de la llar.

L'home va ser destituït al gener quan es va conèixer públicament que la seua parella havia presentat la denúncia per maltractaments i se l'havia detingut a principis de desembre. La jutgessa argumenta l'absolució de l'acusat per les contradiccions de l'esposa i també del fill i fins i tot no descarta que "el mòbil espuri" de la denunciant.

Fiscalia i l'acusació particular havien demanat un any de presó i tres anys de prohibició d'aproximar-se a menys de 300 metres a la víctima o de comunicar-s'hi. La seua defensa havia sol·licitat l'absolució.

En la sentència, la jutgessa argumenta que l'absolt perquè considera que no hi ha prou elements probatoris per condemnar-lo. Segons recull la resolució, no es dona per provat que durant una discussió entre la parella el 10 de desembre de 2023, ell li clavés una bufetada i un cop de puny a ella, l'empentés i l'agafés del coll, com es va denunciar. De fet, subratlla que no hi ha cap informe mèdic que certifique les presumptes lesions patides.

Alhora, la magistrada remarca algunes contradiccions entre les declaracions que recull la denúncia i les fetes per la dona i el seu fill durant el judici oral. "No va manifestar de forma espontània que li havia propinat un cop de puny, únicament a preguntes de la defensa, llavors va manifestar que l'acusat li havia posat el puny a la cara, un cop de puny que tampoc s'hi havia referit en la seva declaració en seu sumarial", indica la jutgessa en la sentència.

 
A banda, la magistrada subratlla que no es pot descartar el "mòbil espuri" pel fet que la dona va manifestar que li havia dit a l'investigat que l'havia de denunciar per fer-lo fora de casa. "En definitiva, trobem versions contradictòries entre l'acusat i la denunciant, així com contradiccions entre les diverses declaracions d'ella; i la falta de precisió a l'hora de relatar els fets, els quals tenen lloc en un context inicial de crisi matrimonial", sentencia la jutgessa.
 
El cas el va donar a conèixer la portaveu de Junts i cap de l'oposició, Meritxell Roigé, en el plenari ordinari del mes de gener i en va demanar el cessament del denunciat. L'alcalde, Jordi Jordan, va convocar el ple l'endemà d'urgència per fer efectiva la destitució i designar un nou representant.
 

Arxivat a