L’Ajuntament d'Amposta tanca el pressupost del 2023 amb 2,2 M€ de romanent de tresoreria

Es donarà compte al ple municipal de març, on també passaran tres modificacions de pressupost

Roda de premsa per presentar els punts del plenari d'este dilluns.
Roda de premsa per presentar els punts del plenari d'este dilluns. | Cedida
Aguaita.cat
25 de març del 2024
Actualitzat a les 18:22h
L’Ajuntament d’Amposta tanca el pressupost del 2023 amb un romanent de tresoreria de 2,2 M € i un estalvi net positiu de 400.000 euros. De la mateixa manera, també es disposa de 3,5 M € als comptes bancaris, el que s’utilitza per als pagaments ordinaris del consistori. Estes són algunes de les principals xifres del tancament del pressupost del 2023, del qual es donarà compte al ple ordinari del març, que se celebrarà este dilluns 25 (18 hores).

D’este tancament, l’alcalde destacava "l’execució més alta de la història", de 32 M €, 5,4 M € dels quals han estat d’inversió. D’altra banda, l’estimació de l’endeutament consolidat és del 47%, 19 M € de l’Ajuntament i 4,7 M € a l’Hospital Comarcal, corresponent a un 13%, "percentatges molt per sota dels que l’Ajuntament tenia quan l’equip de govern actual va accedir a l’Ajuntament", afirmava Tomàs.

Pel ple també es portaran a aprovació tres modificacions de pressupost vinculades a l’increment del 0,5% del salari del funcionariat marcat per l’Estat, la incorporació de més serveis de neteja a Amposta Serveis Municipals i una modificació per cobrir productivitats.

A banda, passaran dos aprovacions provisionals per modificar el pla d’ordenació urbanístic municipal: Una a Eucaliptus, per permetre que algunes parcel·les que han quedat fora d’ordenació puguen ser utilitzades i, d’altra banda, la modificació dels usos de la parcel·la de 1.500 m² que l’Ajuntament cedeix al departament d’Interior per a l’Àrea bàsica del Cos dels Agents Rurals.

Finalment, quant a habitatge públic es portarà a aprovació l’esborrany del conveni entre la Fundació Privada Hàbitat 3 i l’Ajuntament d’Amposta per un total de 32 habitatges. Actualment, l’Ajuntament té 25 habitatges i, amb este conveni, se n’incorporarien 7 més, amb una partida d’uns 70.000 euros.

Es pot consultar l’ordre del dia del ple aquí.