Amposta reclama a l’Estat inversions en 5 projectes prioritaris

Redacció
24 d'octubre del 2014
Actualitzat a la 13:05h
L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré i la regidora d'Hisenda, Isabel Ferré, han presentat les al·legacions.
L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré i la regidora d'Hisenda, Isabel Ferré, han presentat les al·legacions. | Cedida

L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré i la regidora d'Hisenda, Isabel Ferré, han presentat les al·legacions. Foto: Cedida


L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, ha presentat este divendres al matí les al·legacions que ha presentat l’Ajuntament d’Amposta a l’avantprojecte de llei dels pressupostos generals de l’estat. Concretament, des d’Amposta es reclama la inclusió en els pressupostos de cinc projectes que són competència de l’Estat i del Ministeri de Foment. D’estos cinc, alguns ja tenien partida pressupostària en altres exercicis però no es van acabar executant i van desaparèixer dels pressupostos de l’any següent com és el cas del Camí de ronda–camí de guarda o la dotació de serveis a la platja dels Eucalitptus.

En el cas del camí de ronda, que forma part del projecte “Mejora medioambiental en la margen del Delta junto a la Bahía de los Alfaques TTMM de Sant Carles de la Ràpita a Amposta”, s’ha executat en petites porcions i resta la major part per executar. Manel Ferré, ha recordat que la importància d’esta obra rau principalment en què el camí de guarda ha de fer les funcions de barrera de protecció de les terres de conreu situades vora el mar de les crescudes quan hi ha un temporal i que inunden els arrossars d’aigua salada. L’alcalde ha remarcat que “este projecte en concret ens fa veure que som un territori oblidat perquè en el seu moment els ajuntaments d’Amposta i La Ràpita vam fer l’esforç de comprar les finques afectades pel camí i de posar-les a disposició del Ministeri. Vam invertir 400.000 euros en adquirir uns terrenys per a un projecte que ara està paralitzat tot i que no ha deixat de ser necessari”.

Una altra inversió que es reclama des d’Amposta i que també en el seu moment va disposar d’una partida de pressupostos que finalment va acabar desapareixent és la dotació de serveis a la platja dels Eucaliptus, l’única platja apta per al bany que hi ha al terme municipal d’Amposta però que, a diferència de la majoria de platges del litoral mediterrani, no disposa de serveis per als banyistes com dutxes, lavabos o una zona d’aparcament.

Pel que fa a les deficiències en la xarxa de carreteres que reclama la ciutat i que l’estat no executa, Amposta ha reclamat l’arranjament de l’accés a Amposta per la carretera N-340, una reivindicació històrica de l’Ajuntament donat que la connexió actual és perillosa ja que no hi ha carrils d’acceleració i desacceleració per als vehicles. En la mateixa línia es reclama també un accés directe a Amposta i a la comarca del Montsià des de l’autopista AP-7 ja que no hi ha actualment cap sortida d’esta via a la comarca, de manera que els vehicles que es dirigeixen a Amposta, Sant Carles o els municipis de l’interior de la comarca han de sortir a l’Aldea o més enllà d’Ulldecona. Estos accessos, ha dit Manel Ferré, “són necessaris per potenciar l’hemidelta dret turísticament, i també per facilitar les comunicacions amb els municipis de l’interior de la nostra comarca”.

Finalment, l’alcalde ha acabat recordant que les obres executades per l’estat i que han suposat inversions importants, s’inauguren i després es deixen de banda sense fer-ne cap manteniment, com és el cas del Camí de Sirga entre Amposta i Sant Jaume, una infraestructura que, malgrat la insistència dels dos ajuntaments per a que el Ministeri es faça càrrec del manteniment, ha obligat als municipis a destinar els seus propis recursos en arranjar una via que, si no, seria actualment inaccessible per a les persones que en fan ús.

“Es tracta de qüestions de voluntat política”, ha acabat dient l’alcalde d’Amposta, “i la ciutadania ha de saber que no estem parats i que reclamem aquelles inversions que són del tot necessàries per a la nostra ciutat i per al territori.”