Senyor Antolí, no sap que els anys grisos fa temps que s’han acabat?

Júlia Urgell
24 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 11:54h
Ajuntament d'Horta de Sant Joan
Ajuntament d'Horta de Sant Joan | Sílvia Berbís

Ajuntament d'Horta de Sant Joan Foto: Sílvia Berbís



Dos setmanes per què arribe el 9 de novembre. Si visquéssem en plena democràcia, com tantes vegades ens volen fer creure, a Horta de Sant Joan o a qualsevol altre poble del Principat, votaríem en un Referèndum amb plenes garanties per decidir el futur d’una part del nostre país. Com que l’Estat espanyol ens sotmet a la sagrada Constitució, i el govern del Principat tampoc hi ha posat prou de la seua part, això no serà així. Amb tot, intentarem fer del 9N una nova victòria, que serà real gràcies a la mobilització popular i a tots els incansables que segueixen pressionant.

A Horta de Sant Joan tampoc hi haurà normalitat democràtica. A la Terra Alta ja en tenim experiència, de cacics i autoritats autoritàries n'hi coneixem uns quants. Esta vegada, però, se’ns presenta amb la “potestat” d’impedir a tot un poble anar a votar, amb la negativa de cedir un espai pel pròxim 9-N.

Senyor Antolí, es pensa que el poble d’Horta i la comarca, ens quedarem callats després d’este impediment antidemocràtic? Va massa equivocat. Pot ser que uns pocs com vostè pensen que encara poden decidir arbitràriament sobre una majoria, i és més, sobre un dret fonamental com és votar.

Va massa equivocat, i deixe’m augurar-li el seu futur polític. Com a alcalde d’Horta ja ha quedat enterrat. De totes les coses que haja fet en la seua legislatura, la única que ha estat notícia és que impedeix votar al seu poble. De totes, només en quedarà l’antidemocràcia.

Amb tot això, em ve al cap aquella història que sovinteja als comportaments d’algunes autoritats. Senyor alcalde, vostè està a l’equip de Govern, però no és amo ni senyor dels equipaments públics, ni de la veu del poble. Vostè és un simple representant d’una part del poble, que de ben segur mostrarà la seua força i fermesa, en la voluntat de votar, i ho farà mal que a vostè i al seu partit caspós li pese. Sap també, que la majoria dels seus votants no creuen en les idees retrògrades del Partit Popular, li van donar la seua confiança només per governar el municipi, pensant que vostè seria un mal menor, però els li ha ben jugada.

Ah, i una última cosa, per si encara no en tenia constància, els anys grisos fa temps que es van acabar, i vostè ni cap persona podrà menysprear la voluntat de la gent de decidir el seu futur. S’han acabat els temps d’obeir i restar submisos.

Hortalanes i hortalans, ens veiem a les urnes! Vostè, Sr. Antolí, també hi és convidat!