Maria José Rallo, nova gerent de l’Hospital Comarcal d’Amposta

La doctora assumeix també la direcció mèdica del centre hospitalari comarcal

La doctora Maria José Rallo, nova gerent de l’Hospital Comarcal d’Amposta
La doctora Maria José Rallo, nova gerent de l’Hospital Comarcal d’Amposta | Cedida
Aguaita.cat
20 de març del 2024
Actualitzat el 09 d'abril a les 12:11h

La JuntaGeneral de l’HospitalComarcald’Amposta (HCA), presidida per l’alcaldeAdamTomàs, ha nomenat la doctora MariaJoséRallo com a gerent de l’HospitalComarcal, un càrrec que ha assumit avui dimecres 20 de març i que també compaginarà amb les funcions de directora mèdica del centre. La creació d’esta nova figura de gerent respon a l’increment de volum de l’activitat que ha registrat l’Hospital Comarcal d’Amposta els darrersvuitanys i després de la sortida del grup Sagessa, per garantir el creixement i la millora del servei.

MariaJoséRallo s’incorpora a la Gerència de l’Hospital Comarcal d’Amposta després d’haver dirigitl’HospitalVergedelaCinta des del 2018 fins el febrer d’este 2024. Llicenciada en medicina i cirurgia el 1991 i especialista en Medicina Familiar i Comunitària el 1997, té una àmplia formació assistencial i en gestió, en què destaquen els màsters d’Urgències i Emergències (UB) i de Direcció d’Institucions Sanitàries (UB), així com el postgrau de Disseny per a la Gestió Clínica (UOC) i el Curs de Gestió Clínica Bases, Avenços i Reptes, a més de cursos relacionats amb la qualitat, la seguretat hospitalària, la comunicació i les habilitats directives, i la deontologia professional, entre d’altres. Actualment està cursant un Màster de qualitat i seguretat per la Fundació Donabedian per a la millora de la qualitat assistencial.

El 1998 va entrar a formar part del Serveid’Urgències de l’HospitaldeTortosa, primer com a adjunta i, fins el 2018, com a cap de servei. Va ser llavors quan va assumir el càrrec de Directora juntament amb la DireccióMèdicadel’Hospital fins avui.

 
D’altra banda, la seua experiència assistencial l’ha fet conèixer en primera persona l’AtencióPrimària a les Terres de l’Ebre, com a resident i metgessa especialista, i també la resta de proveïdors sanitaris del territori. 
 
L’alcalde i president de la Junta General de l’HCA ha valorat molt positivament el nou nomenament: "És una gran oportunitat poder comptar amb una gran professional ampostina que s’estima les Terres de l’Ebre al capdavant de l’Hospital Comarcal d’Amposta que ha tingut un gran creixement els darrers anys i que volem que segueixi sent un referent al conjunt del territori".
 

Un projecte per una atenció de qualitat

La doctora Maria José Rallo encara este repte professional amb un objectiu principal molt clar: "oferir una atenció humanitzada i de qualitat al pacient". "Per assolir-ho, treballarem el model assistencial basat en les 4P: predictiu, preventiu, personalitzat i participatiu", explica la nova gerent del HCA, tot afegint que "també treballarem per augmentar l’eficiència, millorar la gestió de malalts crònics i complexos i la gestió de l’atenció urgent, treballar per l’equitat territorial fomentant aliances i convenis territorials, incrementar la participació dels pacients i fomentar el seu empoderament i focalitzar l’activitat sobre qualitat i seguretat en tots els àmbits de l’organtizació".
 
El projecte de gestió de l’HCA que implementarà la nova gerent també aposta per una revisió de l’organigrama i l’estructuració de tasques, per la gestió per processos (urgències, ambulatori, hospitalització, quirúrgic/obstètric), per una planificació estratègica de l’activitat i també per apostar la formació continuada del personal, entre d’altres.
 
 
 
Arxivat a