L'Ajuntament de Tortosa se suma a la campanya global «L'Hora del Planeta» 2024

La institució apagarà la il·luminació de la façana de l'edifici consistorial, del mercat municipal i de la plaça del Bimil·lenari el dissabte durant 60 minuts

Façana de l'Ajuntament de Tortosa
Façana de l'Ajuntament de Tortosa | Ajuntament de Tortosa
Aguaita.cat
20 de març del 2024
Actualitzat a les 10:54h
L'AjuntamentdeTortosa se suma a la campanyaglobal 'L'HoradelPlaneta' 2024 de l'organitzacióWWFd'apagar el llum durant 60minuts per tal de mostrar la preocupació pel canviclimàtic, el deteriorament del planeta i la necessitat d'actuar. Concretament, Tortosa deixarà a les fosquesdissabtevinent entre les 20.30 i les 21.30 la façana de l'edificiconsistorial, el mercatmunicipal i la plaçadelBimil·lenari.

L'Hora del Planeta és una campanya que mobilitza cada any milions de persones de prop de 200 països.

Els ajuntaments són claus per promoure la lluita contra la crisi climàtica, ja que des dels municipis es poden emprendre mesures per fer ciutats més amables i verdes. En este sentit, un dels objectius prioritaris del govern local és fer de Tortosa una ciutat verda i adaptada al canviclimàtic. "Des del govern municipal adoptem mesures que aposten per un nou model energètic i que garanteixen la sostenibilitat del planeta", ha dit l'alcaldedeTortosa, JordiJordan.

Així, el pressupostmunicipalpreveu la inversió de 400.000euros en la instal·lació de plaquesfotovoltaiques; 80.000euros per la millora de l'espai urbà de l'antigaesglésia dels Dolors i una provapilot de recollidad'escombraries a Campredóportaaporta per millorar les taxes de reciclatge.