Amposta es torna a sumar a la campanya «Els Bombers i les Bomberes t’acompanyen a donar sang»

Enguany serà la desena edició d’esta campanya entre el Banc de Sang i els Bombers de la Generalitat.

Aguaita.cat
19 de març del 2024
Actualitzat a les 10:05h
El Parc de Bombers d’Amposta participa, de nou, en la jornada de donació de sang
El Parc de Bombers d’Amposta participa, de nou, en la jornada de donació de sang | Cedida
Arriba el mes de març i amb ell, la desenaedició de la campanya "Elsbombers i lesbomberest’acompanyenadonarsang" que suma esforços entre el col·lectiu de Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits per aconseguir donacions de sang els mesos de març i abril.

Una de les parades d’esta ruta de campanyes arreu del territori és a Amposta on es podrà donar sang el 20 en horari de 9,30 a 13,30 i de 17 a 21h. Les donacions d’estos dies permetran remuntar les reserves de sang abans i després dels festius de SetmanaSanta, una època durant la qual acostumen a baixar al voltant del 25%.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000donacions cada dia.

Donar, una festa d’il·lusió i solidaritat

Cada any, un parc pren el protagonisme de campanya sent la imatge de cartell, i enguany és el torn del de Terrassa. Juntament amb els bombers del Parc de Terrassa, s’hi ha afegit el teixit social de la ciutat; entitats culturals i de lleure. Amb esta imatge volem recordar que donar sang és una festa i un acte d’alegria i d’il·lusió col·lectiva. Així reforçant el concepte de comunitat; imprescindible en la donació de sang.
 
Esta és una de les campanyes de l’any amb més ambient festiu, participatiu i social. I és que en algunes d’aquestes col·lectes, la donació de sang estarà acompanyada d’exhibicions de vehicles, excarceracions, demostracions de rescats i activitats per als més menuts. ElParcdeBombersd’Amposta participarà activament de l’activitat per dinamitzar-la.