La futbolista Alba Vilas Baiges, pregonera de l’Unicorns Pride 2024

L’exjugadora roquetera del femení del Barça, serà la pregonera del festival que se celebrarà este juny

Aguaita.cat
19 de març del 2024
Actualitzat a les 9:22h
Alba Vilas i Baiges al camp de futbol del Roquetes
Alba Vilas i Baiges al camp de futbol del Roquetes | Cedida
Compte enrere pel que serà la terceraediciód’UnicornsPrideEbre, l’orgullruralLGBTIQ+deCatalunya que se celebrarà, un any més, a Roquetes a les Terresdel’Ebre. L’Associació Cultural i LGBTIQ+ OkayProductions i l’AjuntamentdeRoquetes han fet públic avui el nom de la pregonera, comunicant-li a través d’un directe d’instagram des de l’Estadi Municipal de Futbol de Roquetes.

AlbaVilas i Baiges (Roquetes, 1983) serà la pregonera d’esta tercera edició del festival. Natural de Roquetes, Alba ha estat una referent de visibilitatLGBTI+ en el món de l’esport a través del futbolfemení al Barça però també en el món de l’educació, a les escoles que ha treballat.

S’ha hagut d'enfrontar a les estructures patriarcals del món de l’esport en els seus inicis a Tortosa. Va descobrir la seua sexualitat lèsbica a Barcelona, quan va fitxar pel Barça. Ara parla obertament de diversitat a les aules on, com a professora, contribueix a construir una societat més justa i igualitària.

Com a esportista defensa la necessitat de donarvisibilitat a referents en el móndel’esport i lamenta la manca de referents al futbolmasculí.

Ha participat en diverses jornades contra la lgbtifòbia a l’esport. Alba ha estat escollida pregonera per les dis parts de la organització del festival i se l’ha donat a conèixer com a tal a través d’un directe a les xarxes socials d’Unicorns Pride Ebre.