La Intersindical demana la destitució de la direcció de l’Institut de l’Ebre

El centre ha estat acusat d'una suposada "falsedat documental, malversació de fons i explotació laboral d’alumnes" segons van destapar el mitjans de comunicació

Façana de l'Institut de l'Ebre,  a Tortosa
Façana de l'Institut de l'Ebre, a Tortosa | Sílvia Altadill
Aguaita.cat
18 de març del 2024
Actualitzat a les 12:26h
La Intersindical ha demanat a través d'un comunicat la destitució immediata de l’equipdirectiu de l’Institut del’Ebre, situat a Tortosa, davant les "irregularitats" que s’han fet públiques durant el darrer mes als mitjans de comunicació.

Els fets inclouen una suposada "falsedatdocumental, malversaciódefons i explotaciólaborald’alumnes", segons va destapar el diari Ara el passat dissabte 2 de març arran d'una investigació.

"Esta situació ha evidenciat una realitat profundament preocupant i davant la qual no podem romandre indiferents", declara el sindicat. 

"Volem expressar el nostre agraïment sincer a la labor periodística que ha exposat aquesta trama presumptament delictiva dins d’una institució que s’hauria de dedicar a l’educació i la formació dels nostres joves. És inadmissible que, en el marc d’un sistema educatiu públic, es puguin produir actes d’aquesta gravetat sense que hi hagi conseqüències immediates", declaren des de la Intersindical.

En el comunicat assenyalen que els preocupa especialment que les investigacions sobre els fets siguenconduïdes per persones que "poden estar implicades en la mateixa trama".
"Això posa en dubte la transparència i la imparcialitat del procés investigador, i per això exigim que es dugui a terme una investigació independent i exhaustiva", afirma la Intersindical.

"La continuïtat de l’equipdirectiu de l’Institutdel’Ebre en els seus càrrecs, malgrat les greus acusacions que pesen sobre ells, és una situació totalment irregular", creuen des de la Intersindical i que "aquesta postura no només compromet el prestigi i la credibilitat de la FormacióProfessional Pública a Catalunya, sinó que també perpetua el clima d’intimidació i por dins de l’institut", diu el comunicat emès.

"El nostre suport és incondicional cap als docents que han estat sotmesos a pressions i assetjament, i volem reconèixer la seua professionalitat i dedicació", declaren. Malgrat tot, reconeixen que la majoria dels dels docents de l’Institut, continuen compromesos amb l’excel·lènciaeducativa.

També defensen al seu afiliat, el professorSergiTur, "qui ha patit una persecució injusta per part de l’administració de l’INS de l’Ebre" segons la Intersindical. "La seva situació, tant professional com personal, exemplifica de manera crua les conseqüències d’una direcció que actua amb total impunitat", afegeixen.

Per tot plegat, la Intersindicalexigix amb la destitucióimmediata de l’equipdirectiu de l’Institutdel’Ebre.

Consideren que esta és l’única mesura capaç de restaurar la justícia i la confiança en l’FP catalana. Segons el sindicat esta acció no només té com a objectiu compensar els alumnes i docents afectats, sinó també garantir un futur d’equitat, transparència i qualitat per a l’educació a Catalunya.