El rapitenc Antoni Alburquerque guanya el concurs de la marxa de processó per la Soledat de Lleida

Alburquerque es va imposar per 372 vots a 128 al sevillà Francisco Javier Mondaza per crear la marxa que acompanyarà al pas durant la Setmana Santa de Lleida

Aguaita.cat
18 de març del 2024
Actualitzat a les 10:37h
Un moment del concurs de marxes de Setmana Santa a la Catedral de Lleida
Un moment del concurs de marxes de Setmana Santa a la Catedral de Lleida | Cedida
El director de la banda de música de l’AgrupacióMusicalRapitenca,AntoniJosepAlburquerqueiSubirats, ha guanyat el concurs de marxesfúnebres de la DiòcesideLleida amb la seua marxa de processó de la MaredeDéudelaSoledat de Lleida.

La CofradiadelaSang del BisbatdeLleida va engegar este concurs per tenir músicapròpia per al seu pas d’esta Mare de Déu a les processons de SetmanaSanta.

Alburquerque es va imposar per 372vots a 128 al sevillà FranciscoJavierMondaza, compositor de la peça finalista.

Este cap de setmana, en el transcurs del ConcertdeSetmanaSanta que va tenir lloc a la CatedraldeLleida, es van poder escoltar les dos marxes i el públic va poder votar amb les 500 butlletes que es van repartir.

El compositor guanyador del concurs, AntoniJosepAlburquerque, és director de la bandademúsica de l’AgrupacióMusicalRapitenca, professor del ConservatorideBarcelona i del Conservatori de Vila-seca.

El finalista, Francisco Javier Mondaza, és professsor del Conservatori de Música Javier Perianes de Huelva i autor de diverses marxes de la Setmana Santa de Sevilla.