Dos femelles d'àguiles, en lluita per fer niu al Parc Natural dels Ports

La baralla de dos femelles d'àguila marcena, en directe des de les càmeres de seguiment situades al Massís del Port

Batalla entre dos àguiles al Parc Natural dels Ports
Batalla entre dos àguiles al Parc Natural dels Ports | Parc Natural dels Ports
Aguaita.cat
15 de març del 2024
Actualitzat a la 13:59h
Des del passat divendres 8 de març que la càmera web, situada en un niud'àguiles al parcnaturaldelsPorts ha tornat a captar la parellad'àguilesmarcenes. Després de sis anys observant el procés de nidificació de les àguiles calçades, des de 2023, es fa amb una parella d'àguiles marcenques.

Es tracta d'un gran rapinyaireforestaldiürn, "d'interès comunitari", que s'alimenta, gairebé en exclusiva, deserps. Les detecta, les captura i les engoleix gràcies a diverses adaptacions morfològiques. L'àguila marcenca és migrant transsahariana i arriba a la península Ibèrica al març, fet que li dona el nom a l'espècie.  Des del parc natural volen fer divulgació d'esta espècie, una de les més desconegudes del massís.

És una de les dotze espècies de rapinyaires diürns que nidifiquen regularment al Port. Dins de l'àmbit del parc natural, es coneixen quatre parelles nidificants, però probablement n'hi ha més.
 
La parella a la qual es fa el seguiment en directe es va localitzar l'any 2012 i se li coneixen dos nius. Un està situat en una pineda de pinassa, a la part alta del parc natural. 

Des del passat dia 8 de març que sabem que han tornat al Massís del Port, de nou, gràcies a les càmeres de seguiment on es pot veure si acaben triant niu.

Fa unes hores, s'ha observat com la femellaresident fa fora, de males maneres, una altrafemella que rondava pel territori de nidificació. Poc abans, havíen vist esta nova femella amb el mascle, el qual semblava tolerar-la, segons els tècnics del Parc Natural dels Ports.

Un fet, si més no curiós on la natura marca el seu territori i fa fóra a qui intenta prendre-li el seu lloc i la seua parella. Un duel  d'àguiles, en directe, per tenir un lloc al Parc Natural dels Ports.