El programa d'actes de la Setmana Santa de Tortosa inclou prop d'una vintena d'actes

L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, serà enguany el pregoner, en un acte que tindrà lloc el 23 de març a les 20.30 al Centre d'Interpretació de la Setmana Santa

Aguaita.cat
15 de març del 2024
Actualitzat a la 13:59h
Presentació dels actes de la Setmana Santa 2024 a Tortosa
Presentació dels actes de la Setmana Santa 2024 a Tortosa | Cedida
El programad'actes de la SetmanaSanta de Tortosa2024 inclou prop d'una vintena d'actes. Este divendres es presentarà l'opuscle, amb la informació de totes les activitats així com dades de les diferents confraries, al Centred'InterpretaciódelaSetmanaSanta, una presentació que anirà a càrrec de la ConfrariadeSantAntonidelsPagesos.

L'alcaldedeTortosa, JordiJordan, i la presidenta de l'AgrupaciódeConfraries de Setmana Santa, CintaFontanet, han presentat avui el programa. Enguany, el pregoner de la Setmana Santa serà l'alcalde. "Agraeixo a l'Agrupació de Confraries que m'hagi nomenat pregoner, serà per a mi un honor i un orgull", ha dit l'alcalde.

Com cada any DiumengedeRams tindrà lloc la processódelaPassió, amb la participació de totes les confraries i que enguany tornarà al recorregut tradicional amb sortida i arribada a la plaça de la Cinta. Es tracta d'una processó amb una tradició de mésde200anysd'història i que és única arreu de Catalunya. Un esdeveniment en què es mostra el conjunt d'imatgeriareligiosa de l'Agrupació de Confraries i que és fruit del treball d'escultors reconeguts. Dijous28demarç recorrerà els carrers del nucli antic la processódelSilenci, que enguany modificarà lleugerament el recorregut per les obres d'enderroc de la plaça de l'Absis. I ja DivendresSant, es completarà el programa de processons amb la del SantEnterrament a Tortosa i a Jesús.

A més de les processons, el programa inclou també conferències, exposicions i concerts. Amb motiu de la celebració dels 380anys del ReialMonestir de la PuríssimaConcepcióVictòria, dissabte 16demarç s'ha programat un concert que anirà a càrrec de la CollaJovedeDolçainersdeTortosa.
 
També enguany es compleixen 25anys del pas de la VergedelesAngoixes de la ConfrariadelaPuríssimaSang, per la qual cosa s'ha programat una conferència que anirà a càrrec de JoanAntoniPanisello i MariaAcosta.
 
L'alcalde i la presidenta de l'Agrupació fan una crida a la ciutadania a participar en la programació d'actes de Setmana Santa, una programació que també és un reclam turístic.