400 alumnes del Baix Ebre reben el passaport Edunauta per a l’aprenentatge fora-escola

Esta eina, dirigida a promoure l’accés de tots els infants de la comarca a activitats educatives accessibles i de qualitat, vol ser un catalitzador de la igualtat d’oportunitats

Alumnes del Baix Ebre amb el carnet Edunauta per aprendre més enllà de les aules
Alumnes del Baix Ebre amb el carnet Edunauta per aprendre més enllà de les aules | Consell Comarcal del Baix Ebre
Aguaita.cat
15 de març del 2024
Actualitzat a les 8:41h
El ConsellComarcaldelBaixEbre, en col·laboració amb el Departamentd’Educació, el PlaComarcald’AccióComunitàriaInclusiva i la FundacióBofill llança el projecte "PassaportEdunauta", una iniciativa destinada a posar en valor els aprenentatges fora-escola i promoure la igualtat d’oportunitats educatives per a tots els infants de la comarca.

El PassaportEdunauta busca enfortir l’educació comunitària dels territoris en els que s’implementa, connectant, reconeixent i fent visibles els aprenentatges dels infants, més enllà de l’escola. Aque
Esta eina, dirigida a promoure l’accés de tots els xiquets i xiquetes de la comarca a activitats educatives accessibles i de qualitat, vol ser un catalitzador de la igualtat d’oportunitats.

Seran 400alumnes de 3rdeprimària a partir del curs2023-24 els que exploraran l’oferta d’activitats educatives i extraescolars del territori, podran decidir què volen fer, aprendre i segellar la seua participació, a través d'un document físic amb el format d'un passaport de viatge. També en podran personalitzar el passaport amb les seves dades i interessos. “Tots els municipis del Baix Ebre hi tenen activitats que els petits podran segellar, d’aquesta manera aconseguim la participació i implicació total de la comarca, a més a més, de promoure l’aprenentatge a través d’una eina de gamificació, com és el Passaport Edunauta” ha explicat el PresidentdelConsellComarcaldelBaixEbre.

Els Ajuntaments de la comarca, les empresesprivades i el DepartamentdeTurisme del ConsellComarcal, són els agents del territori que han cohesionat l’ofertad’activitats del BaixEbre del Passaport Edunauta, per tal d’oferir un catàleg d’opcions variat, on la cultura del nostre territori juga un paper fonamental, en l’enriquiment personal i educatiu.